Libresse Roll.Press.Go!

Een tijdje geleden werd bekend dat ik mee mocht doen in het testpanel van een nieuw soort maandverband van Libresse, namelijk het Roll.Press.Go maandverband. Samen met 4000 andere mensen in Nederland test ik het maandverband, deel ik proefpakketjes uit en vertel ik over het product. Ik hou gespreksberichten bij wanneer ik een pakje maandverband uitdeel of feedback krijg en vul diverse marktonderzoeken in. Er leuk om te doen, maar graag zou ik buiten mijn vriendinnen nog meer mensen bereiken over het product, dus vandaar dat ik deze blog schrijf! 

Het pakket 

Een paar weken geleden kreeg ik het testpakket binnen van de organisatie die heel dit project organiseert TRND. Het pakket bevatte een brief voor mij, 12 proefpakketjes Libresse maandverband, kortingsvouchers, een marktonderzoeksboekje en een projectboekje, dus hoe het project in zijn werking gaat, waarom het project gedaan wordt en informatie over het product. Echt super leuk om zo'n pakket te ontvangen, meteen werd ik er helemaal enthousiast van. Meteen kreeg ik zin om de proefpakketjes uit te delen aan vriendinnen, mijn moeder en kennissen, want daar is het project ook immers voor bedoeld!

Eerste indruk

Uiteraard heb ik meteen een van de proefpakketjes open gemaakt, om te kijken wat de inhoud zou zijn! In het doosje zat een zakje met 4 maandverbandjes van Libresse. Twee met vleugels en twee zonder vleugels. Persoonlijk gebruik ik altijd maandverband met vleugels, want dat vind ik een stuk fijner, maar het is wel de bedoeling dat ik beide soorten maandverband test! 
Mijn eerste indruk was dat ik de verpakking er erg vrolijk uit vond zien. Het heeft een erg leuk en vrolijk patroon, wat mij wel aanspreekt. Ook staat er duidelijk op waar je het maandverband moet openen. Het heeft een vrolijke uitstraling en dat is ook wel echt iets wat je als vrouw nodig hebt tijdens je menstruatie, want het is niet de leukste tijd van de maand!Het product

Vriendinnen van mij hebben er al verhalen over gehoord, maar voor mijn blog is het natuurlijk ook interessant om wat een en ander over het product te vertellen. 
Libresse Roll.Press.Go. is een nieuw soort maandverband op de markt en het draait eigenlijk vooral om de verpakking. Door het nieuwe wegwerpsysteem van Libresse kun jij je maandverband veel gemakkelijker weggooien. Normaal heb je altijd aan de zijkant nog een opening, waardoor je het maandverband ziet te zitten of gaat stinken en kun je het niet bewaren. 
Dat is nu verleden tijd! Door het Roll.Press.Go systeem sluit je je maandverband helemaal af, waardoor het een stuk hygiĆ«nischer is en het veel onopvallender kan weggooien. Wanneer weggooien niet mogelijk is, kun je het hygiĆ«nisch in je tas bewaren. De zijkanten sluit je volledig af, moeilijk doen met maandverband is er vanaf nu niet meer bij! 
Bron

Het maandverband zelf past zich mooi aan je lichaamsvorm aan en heeft een Securefit. Er is duidelijk aangegeven wat de voorzijde en de achterzijde van het maandverband is. Verder absorbeert het maandverband goed, is er een ademende onderkant, dat materiaal gaat warmte en te veel vocht tegen. Het is ongeparfurmeerd en dermatologisch getest.

Het kenbaar maken

Zelf heb ik totaal geen moeite om met mensen (vooral vrouwen) over menstruatie te praten. Voor mij is het iets heel gewoons. Het hoort bij je leven, het gebeurt iedereen maand en bijna iedere vrouw overkomt het. Niets om je voor te schamen. Daarom sprak het project me ook zo aan, menstruatie, maandverband en tampons horen geen taboe meer te zijn in de eenentwintigste eeuw. 
Inmiddels heb ik al verschillende proefpakketjes uitgedeeld aan vriendinnen, familie en kennissen. De een reageert enthousiaster dan de ander. Sommige mensen vinden het erg leuk om een cadeautje te krijgen en een product te mogen testen. Andere reageren wat teruggetrokken en ongemakkelijk. Je krijgt natuurlijk niet elke dag een proefpakket maandverband overhandigd, waar ook nog eens een gesprekje over maandverband aan zit verbonden. Veel te spannend allemaal voor sommige mensen! Ik overhandig het op verschillende plaatsen. Bij mij thuis, bij vriendinnen thuis, op school, in een lunchroom en zelfs op het station. Het is maar net waar ik een vriendin tegenkom of heb afgesproken met iemand. Ik vind het erg leuk om het kenbaar te maken, want de verschillende reacties zijn zo leuk. Van vriendinnen die lekker outgoing zijn krijg ik de enthousiaste reacties, van wat rustigere vriendinnen krijg ik teruggetrokken reacties. 
Ook hou ik een marktonderzoek bij met de meningen van mensen over het product. Deze moet ik doorgeven aan TRND en ook moet ik gespreksberichten schrijven over de meningen van vriendinnen over het product en over hoe het uitdeling van de proefpakketjes ging. Bij het marktonderzoek is er dan de vraag: Denk je dat ja anderen gaat vertellen over Libresse Roll.Press.Go?
En ook de vraag: "Hoeveel mensen denk je de komende tijd over Libresse Roll.Press.Go. te gaan vertellen? 
Als ik die vraag stel, kijken mensen me verbaasd en soms geschrokken aan. Moeten zij ook echt over het product vertellen? Heel veel mensen beantwoorden deze vraag dan ook met "nee" of "weet ik niet", wat ik erg jammer vind. Mijn vriendinnen en kennissen hebben buiten mij ook andere vrienden, maak het lekker kenbaar dat je een proefpakket hebt gekregen van Libresse! Geen taboe van maken en hup, verspreid het nieuws! Helaas zijn de meeste hier toch net iets te verlegen voor... 


Mijn mening 

Zelf heb ik natuurlijk het product ook mogen testen, Ik vind het een heel fijn systeem, dat Roll.Press.Go! Echt heel fijn bedacht, want het is niet altijd mogelijk om je maandverband onopvallend weg te gooien, bijvoorbeeld als je bij iemand blijft logeren of als er geen vuilnisbak is. Het bewaren in je tas is dan ook geen optie, want dan gaat het zo stinken. Nu is dat voor mij geen probleem meer en daarom zie ik dat ook als het grootste voordeel aan het maandverband.
Aan het verbandje zelf merk ik eigenlijk geen verschil met ander maandverband van Libresse, moet ik eerlijk bekennen. Degene met wings zit sowieso fijner dan zonder wings, omdat het maandverband zonder wings nog wel eens wil verschuiven. 
Verder is het gewoon de kwaliteit die ik van Libresse gewend ben, want ik gebruik altijd Libresse maandverband. Het absorbeert goed, voelt niet vies aan, is niet te aanwezig en zit gewoon lekker. Van mij krijg dit product een 8,5! Ik ben heel tevreden en ga het zeker ook kopen, want het is zeker goed genoeg om vaker te gebruiken! 


Heb jij Libresse Roll.Press.Go! al geprobeerd? 


Reacties

  1. ik heb dat maandverband ook. mijn moeder heeft het gekocht, dat zakje is inderdaad zo handig! grappig dat ke meedoet aan zo'n project.

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf dat je dat test. Mag ik ook een pakje? :-) Dat heb ik echt nodig...
    Als jongen die zichzelf Bartelientje noemt... Gehehe.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!