Mijn top 5 liedjes die me oppeppen

Iedereen kent dat gevoel wel. Er is iets voorgevallen in je familie of vriendengroep, je vriendje heeft het uitgemaakt, je hebt ruzie met een vriendin, er is iemand overleden, je had een rotdag en ga zo maar door. Iedereen voelt zich wel eens heel erg naar om iets. In deze blog wil ik graag vijf liedjes met jullie delen die ik luister wanneer ik me down voel.


1. Jake Bugg - Note to yourself 

Dit liedje helpt me enorm om me beter te voelen wanneer ik in de put zit. Het liedje is van Jake Bugg waar ik al eerder een blog over schreef. Het liedje gaat erover dat je een briefje naar jezelf moet schrijven dat je helemaal niet zo slecht bent als het lijkt. Jake wil duidelijk maken dat het jouw schuld niet altijd is als er iets naars is voorgevallen. Het liedje laat je zien hoe mooi je werkelijk bent en hoe hard je je best doet en wanneer iets een keertje niet lukt, dat het niet erg is om te falen, dan moet je juist doorgaan en jezelf eraan herinneren dat je het hebt geprobeerd en dat het de volgende keer beter zal gaan. Je leert van je fouten. Dat spreekt mij heel erg aan in het liedje, helemaal omdat hij het ook best liefkozend zingt, alsof het aan jou persoonlijk gericht is. 

2. Sum 41 - Best of me 



Het liedje best of me van Sum 41 gaat het er juist over dat je een enorme fout hebt gemaakt tegen een persoon of misschien wel tegenover jezelf. Het liedje draait om spijt. In tegenstelling tot het liedje van Jake Bugg gaat dit liedje juist over de schuld van iets op je hebben, wat mij soms ook kan helpen, want het ligt maar net aan de situatie wat het beste bij je gevoel past. Dit liedje helpt me er altijd aan herinneren dat ik een fout heb gemaakt en dat ik het goed moet maken en zeker wanneer dit is bij een persoon om wie ik veel geef. Het is een rustig liedje, wat vrij zeldzaam is voor deze band, aangezien ze punkrock muziek maken. Ik kan echt op dit liedje huilen als ik me naar voel, maar het helpt me ook om verder te gaan en echt mijn excuses aan te gaan bieden als de fout inderdaad bij mij ligt. 

3. Taylor Swift - Speak now 

Sommige van jullie die mij kennen zullen denken: "He? Taylor Swift? Maar dat is popmuziek en daar heeft Meaghan een hekel aan..." 
Dat klopt, maar dit liedje is wel een beetje een uitzondering. Toen ik het liedje voor het eerst hoorde was ik best wel onder de indruk. Het liedje gaat erover dat een meisje smoorverliefd is op een jongen, maar deze jongen trouwt met een ander meisje. Een heel tuttig, overdreven meisje dat altijd de populairste was op school en het meest succesvolle is in het leven. In het liedje moet het meisje nu spreken om te zeggen wat ze echt van die jongen vindt, zij denkt namelijk dat hij de verkeerde trouwt en dat hij niet gelukkig gaat zijn. Daarom moet ze het zeggen, vandaar dat het liedje speak now heet. Ik raakte er wel door geïnspireerd, want het is de laatste kans om te zeggen wat je echt vind. Het is belangrijk in het leven om te zeggen wat je vindt, dus wanneer ik in de knoop met mezelf zit en ik wil iets zo graag zeggen, maar kan het niet, dan helpt dit liedje me daar toch een beetje doorheen, want het laat me horen dat je het nu moet zeggen, anders kan het wel eens te laat zijn. Wees nooit bang je mening te uiten. 

4. 30 seconds to mars - Kings and Queens

Dit liedje kan me opvrolijken, omdat het goede herinneringen heeft voor mij. Het is eigenlijk een beetje het liedje van mij een heel goede vriend. Hij noemt me altijd zijn queen en toen we nog op school zaten, luisterde ik dit liedje non-stop, om door te zetten met alle stress van het schoolwerk en de examens. Het doet me altijd enorm aan hem denken. De tekst sluit dan misschien niet aan bij mijn idee van het liedje, maar soms is het ook goed om je eigen interpretatie te geven aan een liedje. 

5. Paramore - When it rains 

Een gevoelig liedje van een harde rockband. When it rains gaat erover dat het makkelijk is jezelf te verstoppen als je je naar voelt en dat je kunt wegrennen van iedereen die van je houdt, om ze geen pijn te doen. Het liedje is voor mij op het moment heel erg herkenbaar en daarom kan ik mezelf er nu ook goed in vinden. Ik vind het zo mooi dat het liedje ook aangeeft dat je niet altijd alles alleen hoeft te doen, daarom raakt de laatste zin van het liedje me ook altijd heel erg: "You can take your time, take my time."
Wat bewijst dat je er niet alleen voor staat en het samen doet, ook al voelt de strijd soms alsnog zo alleen en eenzaam. Het is moeilijk te vertrouwen... Maar When it rains laat voor mij zien dat het in moeilijke momenten ook anders kan.
Daarnaast zet ik dit liedje stiekem ook altijd op als het buiten regent!


Welke liedjes luister jij als je een oppepper nodig hebt? 


Reacties

  1. Ik luister graag naar de volgende liedjes: The Phoenix van Fall Out Boy, dit omdat het nummer gewoon zo'n meezing ding is voor mij waarbij je jezelf er helemaal instort, hahaha. I Don't Care, dezelfde band, nogmaals een liedje om lekker (vals) mee te zingen en op los te gaan. Ik word gewoon happy van dat soort liedjes. En ik luister graag naar liedjes van Disney zoals Go The Distance, beetje kinderlijk maar daar groei je mee op en dat gaat met je mee, vind ik dan :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!