Wie is de mol? 2014

AL vanaf 2005 ben ik een trouwe kijker van het programma op Nederland 3 "Wie is de mol?". Geen mens in Nederland die het niet kent en er tegenwoordig bijna geen Nederlander meer die het niet kijkt. In deze blog bespreek ik mijn ervaringen en mijn mening over dit seizoen van Wie is de mol? en bespreek ik ook mijn lievelingsseizoen! Voor degene die niet kijken of nooit gekeken hebben is dit misschien niet zo'n interessante blog. Voor de liefhebbers, laat in een reactie weten op wie jullie zaten!

2014

Het seizoen van dit jaar, dus 2014, vond ik echt een heel erg goed en spannend seizoen. Helaas ook een tikkeltje voorspelbaar. De kandidaten vond ik onder andere erg leuk. Ik kende er namelijk ook best wel veel, terwijl dit vorig jaar niet het geval was, daarom vond ik vorig jaar ook een minder seizoen. Dit jaar deden onder andere Tygo Gernandt, Susan Visser, Sofie van den Enk, Jennifer Hoffman en Daphne Bunskoek mee aan het programma. Dit waren ook precies de mensen die ik kende van televisie. Het was daarom extra leuk, omdat ik altijd liever iets bekendere gezichten voorbij zie komen dan mensen die ik totaal niet ken.

De opdrachten waren dit jaar ook heel erg leuk en de locatie ook. Wie is de mol? pakt altijd groots uit met opdrachten die de kandidaten moeten doen en de locatie. Dit jaar waren de kandidaten in Hongkong en op de Filipijnen. Echt hele mooie locaties. De sfeer van de locatie maakt ook wel het programma. Als het zich in Nederland zou afspelen zou het allemaal een stuk minder spectaculair en bijzonder zijn. De opdrachten zijn vaak ook plaatsgebonden. Zo moesten de kandidaten in Hongkong bijvoorbeeld foto's maken van een Boeddhabeeld die voldeed aan de omschrijving die zij kregen. Omdat Hongkong voor een groot deel boeddhistisch is, was het ook logisch dat het zich daar afspeelt en niet in Nederland. Het plaatje zou dan niet meer kloppen. De opdrachten zijn heel afwisselend. De ene keer moeten de kandidaten hard nadenken en de andere keer kost het veel lichamelijke inspannen en tussendoor moeten ze ook maar even geld in de pot zien te krijgen voor de winnaar en een mol zien te ontmaskeren, lastig hoor!

De mol van 2014

De mol van 2014 is gisteren bekend geworden. Mijn gevoel bleek te kloppen. Het was namelijk Susan Visser! Zij is bekend van Gooische vrouwen. Helaas vond ik dit een beetje voorspelbaar, want ik zat al op Susan sinds aflevering 4. Ik vond het wel jammer dat het zo voorspelbaar was, maar aan de andere kant was ik ook wel trots dat ik het goed had! Als trouwe kijker is het altijd leuk om het goed te hebben. De afgelopen twee jaar zat ik er namelijk naast. In 2011 zat ik wel goed en dit jaar ook weer, dus dat is altijd leuk! Soms heb je gewoon door hoe iemand een bepaald spel speelt. Susan heeft dat heel goed gedaan, want er waren ook heel veel mensen die niet op haar zaten. Over het algemeen heeft ze goed gespeeld. Ze was een heel actieve kandidaat, die altijd voor het geld leek te gaan en het goed kon vinden met alle andere kandidaten. Meestal verdenk ik juist de lieverdjes en niet de mensen die overdreven verwacht doen, want dan zou de lol van het spel eraf zijn. Ze was in het spel iedereens vriendin, daarnaast waren er voor mij ook genoeg aanwijzingen die op haar sloegen. Ze droeg vaak zwarte kleding. Een mol is zwart en ziet zwart, omdat hij blind is. Je zag veel vissertjes tussendoor als beeldend materiaal. Susan heet van haar achternaam Visser. Daarnaast hield ik een mollenboekje bij en wist ik van iedere kandidaat op wie hij zat. Iedereen die niet op Susan zat, maar op Sofie, omdat zij het meest verdacht leek vloog eruit. Susan zat zelf ook zogenaamd op Sofie, maar hoefde het spel niet te verlaten. Dat vond ik allemaal vrij verdacht. Je had het aan nog veel meer andere hints kunnen zien, maar deze genoemden waren voor mij het duidelijkste. Ondanks dat het een voorspelbare mol was, vond ik het wel erg goed gedaan van Susan, ze is een goede actrice. 


De winnaar

De winnaar van dit seizoen is Sofie van den Enk. Ik kende haar van het programma "De Reünie". Ik vond haar een hele leuke en fanatieke kandidaat. Ze heeft 16.700 euro gewonnen door dit spel. Voor een bedrag uit Wie is de mol? is dit vrij laat en kun je dus concluderen dat Susan goed werk heeft gedaan. Ondanks dat ik Sofie een leuke kandidaat vond had ik het Tygo Gernandt meer gegund, want hij was nog fanatieker, zat ook al vrij snel op Susan, maar moest het programma verlaten omdat hij een vraag minder goed had als Sofie. Daarbij vond ik Tygo gewoon een heel grappig en gek persoon en dat spreekt me wel aan, maar na Tygo gunde ik het Sofie het meeste, dus uiteindelijk is het wel goed dat zij won!


 Leukste opdracht

De leukste opdracht uit Wie is de mol? vond ik vooral de opdracht dat de kandidaten een roeiteam samen moesten stellen en daar tegen moesten roeien het leukste. De kandidaten gingen er meteen van uit dat zij grote en sterke mannen nodig hadden, omdat zij wel goed en snel zouden kunnen roeien in een boot. Dat hadden ze goed gedacht, alleen hadden ze niet verwacht dat ze een wedstrijd tegen hun eigen samengestelde team moesten houden. Ik vond het geniaal dat ze dachten dat ze zo sterk mogelijke mannen nodig hadden. Het is Wie is de mol?, je moet er juist vanuit gaan dat je een team samen moet stellen dat heel hard gaat falen. Het is geen logisch programma, dus je moet ook niet van het normaalste uitgaan. Uiteindelijk hadden de kandidaten de opdracht toch nog gewonnen!

Lievelingsseizoen

Zoals aan het begin van de blog al zei kijk ik sinds 2005 naar Wie is de mol?. Ik heb dus aardig was seizoenen gezien en weet dus waar je op moet letten als het om de mol gaat. Het leukste seizoen vond ik die van 2008, waar Dennis Weening de mol was. Hij is nu onder andere bekend van de programma's Expeditie Robinson en So you think you can dance. Er zaten veel mensen in zijn seizoen die ik kende. Nicolette Kluijver, Patrick Martens en Georgina Verbaan. Daarnaast had ik echt niet verwacht dat hij de mol was! Hij was juist zo spontaan en ging altijd mee met de groep, soms kwam hij zelfs dom over. Allemaal schijn voor zijn mollenacties. Ik vond dat hij het heel goed gedaan heeft door het allemaal zo goed te verbergen achter zijn groepsmoralen en enthousiasme. Als je dit seizoen niet kent, zeker een keer een kijkje nemen! Het staat geheel op YouTube!

Heb jij Wie is de mol? gekeken en wie was jouw mol in dit seizoen? 

Reacties

  1. Hahaha, ik was zo geschokt dat het Suus was. Ik dacht juist vanaf het begin al dat het Sofie was. Maar ik vond het wel super leuk om dan met de onthulling ook te zien hoe Suus aan het mollen was en hoe we al die clues hebben gemist dat zij het was! Kan niet wachten tot volgend seizoen ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke blog weer! Al lees ik hem nu pas na je mailtje. Knap dat je het goed had! Ik kijk al uit naar volgend jaar. ;)
    Liefs, m

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zat eerst een hele tijd op Jennifer, maar toen zij eruit ging zat ik ook op Sofie. helaas had ik het fout! Susan is echt een hele goede mol.
    xoxoxo Djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!