Hallo winter!

Het is voor de meeste mensen weer even omschakelen. De zomer is al een tijdje voorbij. Het wordt winter. De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. De winter is voor mij niet de fijnste tijd van het jaar. Ik baal er bijvoorbeeld van dat ik in de winter ben geboren en niet in de zomer. Daar is niets aan te doen en ik moet er het beste maar van maken! 

Terugkijk op de zomer

De zomer is voorbij. Ik mis het nu al. Ik heb dit jaar echt een te gekke zomer gehad! Ik ben er veel uit geweest en heb veel leuke dingen gedaan. Samen met Iris ben ik naar het Archeon geweest, met Marije ben ik naar de Apenheul geweest. Deze zomer kreeg ik mijn eerste rijles, dat zal altijd in mijn geheugen staan "zomer 2013, eerste keer in de auto!"  Ik ben lekker op vakantie geweest naar België, ook dat was een hele fijne week en natuurlijk ben ik ook begonnen met bloggen in de zomer! In de maand juni schreef ik mijn eerste blog, inmiddels zijn we alweer 26 blogs verder en vind ik het nog steeds heel erg leuk om te doen! Ik hoop dat jullie het ook nog steeds leuk vinden om te lezen? Het is gewoon leuk je met een blog bezig te houden en dingen in je leven neer te knallen op internet.

De kerstdagen komen eraan!

Niet alles is slecht aan de winter. Er zijn in de winter ook zat leuke dingen te beleven. Zo staat de kerst ook alweer bijna voor de deur! De tijd gaat snel he? Ik kan me precies nog herinneren hoe de vorige kerst was, wat ik aan had tijdens de feestdagen en wat er gegeten werd. Binnenkort komen er ook wat blogs over de kerstdagen, aangezien ik kerst een leuke afsluiter van het jaar vind. Kerstmis maakt de winter gewoon een beetje dragelijker. Ik vind de winter altijd zo depressief. Het is snel donker, buiten is het guur en het ergste van alles vind ik de kou, want ik kan heel erg slecht tegen kou. Er gaat weer sneeuw vallen en het wordt glad buiten. Ook dat is iets waar ik echt een hekel aan heb. Zeker als het donker is en er overal sneeuw ligt, dan zie je niet meer waar je loopt... Door de kerstmis komen er natuurlijk overal lampjes! Bomen worden vol gehangen met kleine lichtjes, mensen versieren hun huizen, kaarsjes worden gebrand. Dat maakt het allemaal een stuk gezelliger en die kleintje dingetjes kunnen me zo ongelofelijk vrolijk maken! 


A lot of tea, christmas music and daydreaming

Dat is ook iets wat ik heel erg fijn vind aan de winter. Als je net buiten uit de kou komt, je handen zijn koud, je gezicht, je benen en je voeten, wat is er dan fijner om de lelijkste wintertrui die je hebt aan te trekken en heerlijk een kop thee te gaan drinken. Lekker met je stoel voor het raam gaan zitten, bij de verwarming. Lekker knus en warm met een kopje thee, een kerstliedje op de achtergrond en heerlijk dagdromen voor het raam, terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Dat is iets waar ik elk jaar weer van kan genieten! Ik vind het heerlijk om in de koude dagen zoethout- of kaneelthee te drinken, dat past gewoon helemaal in de "Oh dennenboom" sfeer. Natuurlijk zijn de lelijke kerst of wintertruien ook weer toegestaan! Je weet wel, die foei lelijke bruine, moeraskleurige truien met gekke pintjes erop. Zoals: herten, sneeuwvlokken, hartjes, sterretjes, kerstmannen en uilen. Het is weer toegestaan mensen, het is de tijd van het jaar! 
Dit is zeker iets dat ik heel de winter lang ga volhouden. Anders zou ik in een soort winterdepressie terecht komen, je moet gewoon altijd iets hebben in de winter waar je van geniet en waar je naar uit kunt kijken, mocht je een hekel hebben aan de winter, net als ik. 

2014

Als de winter begint, betekent het dat het nieuwe jaar er ook alweer bijna aankomt! Ook daar kunnen jullie nog een blog over verwachten. Het is alweer bijna 2014, mensen! Wat vliegt de tijd. Soms is het zo bizar hoe snel de tijd gaat. Straks kunnen we weer gezellig oud en nieuw vieren. De oliebollen staan op tafel, het vuurwerk staat al klaar en je bent gezellig samen met familie of vrienden. Ook al houd ik niet van oliebollen en heb ik niets met vuurwerk, toch vind ik het altijd wel gezellig om samen met familie te zijn en iedereen een fijn nieuw jaar te wensen. 

Nieuw jaar ziet er bij ons ieder jaar hetzelfde uit, dus heel vaak heb ik een déja vu gevoel en besef ik me elke oud en nieuw weer dat de tijd bizar snel gaat.
 Wel gek, dat de winter gewoon veel meer feestdagen kent dan de zomer. Zouden ze dat soms expres bedacht hebben, zodat mensen de winter goed doorkomen? Het werkt in ieder geval wel! 

Verzorg jezelf goed!

In de winter is het zo belangrijk dat je jezelf goed verzorgd! Wees extra lief voor jezelf en gun jezelf rust en veel warmte als je lang in de kou geweest bent. Ik zorg altijd dat ik thuis de meest comfortabele en warmste kleding aan heb, dat ik altijd een lekker kopje thee bij de hand heb, maar vooral ook dat ik gezond eet en dat ik mijn huid goed verzorg. Daarnet vertelde ik al dat ik erg slecht tegen de kou kan, daarom is het belangrijk ik me goed insmeer met vaseline, bodylotion, gewoon mijn huid goed vet houden, anders droogt het uit en krijg ik jeuk. Hierdoor krijg ik weer wondjes en van die wondjes krijg ik weer littekens, niet zo prettig! Daarnaast gun ik mezelf ook zo'n één keer in de twee weken een gezichtsmasker, zodat je gezicht er ook mooi blijft uitzien. Soms ga ik ook lekker winkelen. Een nieuwe muts kopen. Ik ben dol op mutsen! In de winter is het mijn favoriete accessoire. Je moet jezelf ook iets nieuws gunnen in de koude tijden.


Hoe kom jij de winter door? 

Reacties

 1. Ik ben zelf super dol op mutsen, alleen zakken ze de hele tijd weg van mijn hoofd? Haha, beetje irritant dus draag ik ze niet echt. Sjaals doe ik helaas niet aan, super stom maar ik word er misselijk en benauwd van, dus mijn nek heeft het helaas vaak te voorduren in de winters.
  Het ergste vond ik altijd als je dan nog 12 kilometer naar school moest fietsen, in de kou en vaak nog in de beginnende sneeuw ook! Nu heb ik het lekker makkelijk, lekker in de bus, ik zou alleen niet heen kunnen als ze de dijk afsluiten!
  Verder geniet ik vaak van wat thee en knuffel ik extra vaak met de honden, die zijn altijd lekker warm! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik HOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU van WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNTERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!
  Leuke blog trouwens..
  DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGgg
  Groetjes Kerstman D.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je weer leuk geschreven! Echt prettig om te lezen. (:
  Ik vind de winter niet zo erg. Ik kan echt uren met een kop thee bij het raam zitten als er buiten sneeuw ligt. De wereld is dan zoveel mooier en liever! Maar als je naar buiten moet is het idd wel flink balen. Ik vind de lichtjes, sfeer en sneeuw altijd heel leuk, zo lang ik maar binnen zit. hihi! Ohja warme chocolademelk is ook niet te missen tijdens de winter!
  Krijgen we ook een oudejaarsblog, met jouw terugkijk op het hele jaar?
  Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die komt er zeker een blog over nieuw jaar! Aan het einde van de maand kun je deze verwachten ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!