De kerstdisco

Elk jaar komen ze weer terug, de kerstliedjes die je al veel te vaak gehoord hebt. Kerstnummers die je helemaal kunt meezingen en waarvan je de videoclip steeds voor je ziet! Het leek mij wel leuk om mijn favoriete kerstmuziek in deze blog te noemen. Misschien zitten er nog liedjes bij die jullie niet niet kenden of deel je dezelfde mening met mij. 

Top 5 favoriete nummers 

Ik heb een top 5 met mijn favoriete kerstnummers samen gesteld, dit is geheel op willekeurige volgorde. Ik heb namelijk niet echt een favoriet die er helemaal bovenuit springt en waar ik geen genoeg van kan krijgen. Het zijn gewoon nummers die ik leuk of mooi vind.

1. Drivin' home for christmas - Chris Rea
Een erg bekend nummer! Ik vind de stem van Chris Rea heel erg prettig. Het heeft een beetje een rauw randje, het is mannelijk en het wordt niet saai om naar te luisteren. Aangezien ik bezig ben met mijn rijbewijs en sinds mijn eerste rijles verslaafd ben aan autorijden, is dit voor mij ook een bijpassend nummer! Ik word er vrolijk van als ik het hoor, lekker in de kerstsfeer! I'm driving home for christmas, dat hoop ik volgend jaar te doen als ik mijn rijbewijs heb, met dit nummer op in de auto!

2. Holy night - Avril Lavigne
Een kerstnummer van Avril Lavigne. Dit nummer heb ik twee jaar geleden ontdekt. Dit nummer is nooit officieel uitgebracht, het is een van haar b-sides. Ik vind het een heel mooi nummer, het is gewoon een traditioneel kerstnummer, maar ze zingt het als een soort engeltje. Haar stem klinkt hier heel erg mooi, het is gevoelig en ik vind de tekst prachtig. Heerlijk nummer voor op kerstavond!

3. Jingle Bell Rock - Bobby Helms 
Van dit nummer kan ik nooit genoeg krijgen! Het is vrolijk, swingend en het doet me altijd denken aan de film Home Alone, daar komt dit nummer ook in voor en het is gewoon geweldig dat het woord "Rock" erin zit. Aangezien ik ook een die-hard rocker ben. Die kerstbelletjes op de achtergrond maken het liedje ook helemaal af. Het is ook een nummer die je goed mee kunt zingen en het blijft heel de dag in je hoofd hangen. That's the jingle bell rock! 


4. De muziek van kerstmis - Samson en Gert
Jeugdsentiment! In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik elke kerstmis naar de kerstshow ging van Samson en Gert. Dit is een nummer die zij hebben gezongen in de kerstshow. Door dit nummer komen er allerlei herinneringen naar boven van vroeger, hoe ik als klein meisje in de Elizabeth zat en vol bewondering naar de show keek. Het is nog steeds een van mijn favoriete kerstliedjes. Bim, bam, bim, bam, dat is de muziek van kerstmis! Mooiste tijd van het jaar. 


5. Dance of the Sugar plum fairy - Tchaikovsky 
Best wel een aparte keuze, klassieke muziek voor iemand die van punkrock houdt. Klassieke muziek kan ik juist heel erg waarderen en ik vind het prettig om naar te luisteren, vooral de muziek van de componist Tchaikovsky. Hij heeft echt geweldige liedjes gecomponeerd. Dit nummer komt uit het ballet van de Notenkraker. Een typisch kerstverhaal. Ik ben zelf afgelopen zaterdag naar het ballet geweest, dat was heel mooi om te zien. Dit is de dans van de Sugar plum fairy, een van mijn favorieten uit het stuk. Het klinkt heel kerstig en het is ook gewoon een kerstlied, omdat de Notenkraker ook een kerstverhaal is. Ik zou hier uren naar kunnen luisteren, het is erg rustgevend.


Kerstliedjes die ik echt niet meer kan aanhoren 

All I want for christmas - Mariah Carey 
Een nummer dat ik echt uitkots is een het nummer van Mariah Carey, all I want for christmas. Het komt elk jaar weer voorbij, het wordt plat gedraaid op de radio. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Het klinkt inmiddels zo zeikerig in mijn oren en als Mariah Carey het nu live zingt ga je gillend weg. Vroeger had ze een geweldige stem, daar is nu niets meer van over helaas. Ze wordt ook een dagje ouder! Nee, Mariah mag wel een keertje een kerst overslaan van mij. Ik ben klaar met dit liedje. 



Last christmas - Wham 
Nog een nummer dat heel erg populair is, maar ook veel te vaak gedraaid wordt op de radio. Last christmas van Wham. Ook deze komt elk jaar te vaak voorbij. De magie is er voor mij nu wel af van dit liedje. De zanger geeft elk jaar zijn hart aan de verkeerde weg, doe maar niet meer! Elk jaar zegt hij dat hij het aan iemand gaat geven die speciaal is, maar daar geloof ik niet meer in hoor! Ieder jaar komt hij weer met dit nummer aan, sorry, maar nee! Ik heb geen zin meer in het verhaal van Wham. 



White christmas - Michael Bublé 

Wie van mij ook zijn mond mag houden Michael Bublé. Die man is altijd veel te vrolijk en dringt zich ieder jaar weer op met kerstmis, met zijn kerstalbum. Niet iedereen zit daarop te wachten. Ik moet bekennen dat hij wel echt de stem heeft voor kerstliedjes, maar om er nu meerdere albums over te maken is een beetje overdreven! Ik vind zijn teksten ook niet heel speciaal of bijzonder. 

Meest originele kerstnummer 

Het meest originele kerstnummer ooit is een parody naar mijn mening. Een youtubber met de naam Theaumes heeft een parody gemaakt op het hierboven genoemde nummer van Mariah Carey. Hij heeft de tekst veranderd en er een super grappige clip bij gemaakt. Deze versie van het lied vind ik wel heel erg leuk en ik heb er ook meerdere malen dubbel op gelegen. Ik hoeft echt geen onderbroek, of een grote badhanddoek! 
Heel erg leuk bedacht en daarom is het naar mijn mening ook echt het origineelste kerstnummer ooit!




Wat is jouw favoriete kerstliedje? 

Reacties

  1. Mijn moeder en ik luisteren standaard naar het liedje 'We all stand together' van 'Rupert and the frog song', een animatiefilm van Paul McCartney. Mam kent die al vanaf dat ze klein was en het is gewoon een super grappig liedje. Het is niet echt kerst, maar wel een traditie om te luisteren in die periode :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goede blog! mijn favoriete nummer is let is snow van dean martin. alleen ligt er nu geen sneeuw, dus dat is wel jammer.
    fijne kerstdagen trouwens!
    liefs, djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!