Herfst!

21 september is de herfst officieel begonnen. Nu vind ik dit niet bepaald de leukste periode van het jaar. Het is 's avonds vroeger donker, er valt veel regen, het wordt kouder buiten en de blaadjes gaan van de bomen vallen. Gelukkig zijn er niet alleen negatieve dingen aan de herfst. Ik ga in deze blog wat vragen beantwoorden over de herfst! 




Wat vind je het leukste aan de herfst?

Het leukste aan de herfst vind ik dat het vroeg donker is. Dat geeft altijd wel een gezellige sfeer. Je doet een lampje aan of steeds wat kaarsjes aan. Je kruipt heerlijk in je pyjama en zet een kop warme thee. Dan ga ik vaak lekker in bed een goed boek lezen of voor het raam zitten en kijken naar de natuur, hoe het veranderd. Ik vind het altijd wel fijn om dat gewoon lekker knus binnen te zitten. Ook een positief ding aan de herfst vind ik dat ik een stuk minder zweet, dat klinkt misschien heel gek, maar in de zomer zweet je natuurlijk heel erg door de hitte en gaat er binnen een week een hele fles deodorant doorheen en in de herfst is dat gewoon veel minder. 

Favoriete drankje in de herfst?  

Sowieso is dat in de herfst thee en dan het liefst de smaak rooibos of zoethout. Ik drink eigenlijk best veel thee, zelfs in de zomer als het warm is. Ik vind thee gewoon heel erg lekker en ik drink het vaak als ik ergens met vriendinnen in een cafĂ© ga drinken. Thuis drink ik het wel minder, maar nu het kouder gaat worden vind ik het wel fijn om een warm drankje te hebben. 


Favoriete kleur in de herfst

Dat is een beetje lastig. Kleuren die ik mooi vind wisselen in de herfst niet opeens. Ik denk dat ik zwart of rood dan wel graag in de herfst heb. Dat draag ik in de herfst vaak in mijn kleding, veel rood en zwart. Sowieso zijn de meeste van mijn warme kleding zwart, het is allemaal wat minder vrolijk, maar ik vind zwart gewoon heel erg mooi en het staat me ook goed. Ook draag ik vaker rood, omdat ik rood wel een beetje een herfstkleur vind en omdat ik een aantal rode kledingstukken heb die warm zijn, maar nog niet te warm dat het meer voor de winter is. Vandaar dat ik denk dat ik die twee kleuren het liefste heb in de herfst.

Favoriete muziek in de herfst

Eigenlijk verander ik mijn muzieksmaak ook niet echt in de herfst. Dat blijft gewoon heel het jaar hetzelfde, gewoon de oude vertrouwde punkrock muziek en bandjes die ik luister, maar soms betrap ik mezelf er wel op dat ik wat rustigere muziek en wat softere songs luister. Laatst bijvoorbeeld zocht ik wat nummers van de band Keane op en dan Everybody's changing. Dat zocht ik wel met een reden op, maar het is een rustiger nummer dan dat ik normaal zou luisteren. Ook heb ik laatst geluisterd naar muziek van Ed Sheeran, Lego houses, Give me love en the A-team. Dat zijn ook wat rustigere songs die ik eigenlijk ook wel bij de herfst vind passen en dat luister je ook wel wat meer als het buiten wat somberder is en zo voelt het een beetje gezelliger. Verder luister ik gewoon wat ik altijd al luisterde.


Favoriete kledingstuk om in de herfst te dragen?

Met op nummer 1 hoodies. Ik ben echt dol op hoodies. Zodra het koud wordt kan ik niet wachten om mijn hoodies uit de kast te trekken en weer aan te doen. Ze zijn gewoon wijd en zijn lekker warm, ze zitten heel fijn. Ik vind ze gewoon erg lekker zitten, erg comfortabel. Als ik er wat verzorgder uit wil zien, draag ik vaak blousejes. Ik heb niet heel blousejes, maar ik vind ze wel fijn om te dragen en ze staan me ook heel erg leuk en ze zitten fijn. Ik doe ze dan altijd een beetje losjes aan, met een hemdje eronder. 

Wat gun je jezelf in de herfst?

Ik snapte niet zo goed hoe ik deze vraag moest beantwoorden, maar ik ga het toch proberen. Ik denk dat ik mezelf gewoon rust gun in de herfst. Dus als ik thuis kom van school dat ik lekker in mijn jogging of in mijn pyjama spring en het mezelf gewoon makkelijk maak, weg met die strakke spijkerbroeken en onhandige vesten! Het is gewoon veel fijner om makkelijke kleding te dragen in de gure dagen. Verder denk ik, dat als ik goed mijn best doe op school en als ik goede cijfers heb behaald in de eerste tentamenweek, dat ik dan de stad in ga en van mezelf iets leuks mag kopen. Ik ben bijvoorbeeld dol op mutsen en zoek nog een leuke muts met oortjes op de bovenkant, dus misschien gun ik mezelf dat wel als een soort beloning voor het harde werken voor school! 


Favoriete plaats om te zijn in de herfst?

In mijn bed onder de dekens! Lekker warm! Ik merk aan mezelf ook dat ik vroeger naar bed ga sinds ik weer naar school moet, het weer veel slechter is en het sneller donker wordt. Dan heb ik niet zoveel zin meer om dingen te ondernemen en wil ik gewoon lekker ontspannen. Soms doe ik zelfs mijn huiswerk in mijn bed! Een andere plaats waar ik graag ben is in het park. Eigenlijk zou ik dat wel meer moeten doen, ik kom namelijk in de herfst niet vaak in het park, juist vanwege het slechte weer, maar de natuur is zo mooi in de herfst en al die kleurtjes. De gele en oranje bladeren. Ik kan daar eigenlijk best wel van genieten en als ik in de auto zit of thuis voor het raam dan zie ik hoe mooi de herfst eigenlijk kan zijn en dat zou je nog veel beter in het park kunnen ervaren. Misschien moet ik daar binnenkort maar eens heen? 


Dat waren alle vragen over de herfst. Als je jezelf hier in herkent of je hebt andere favoriete in de herfst, laat het me dan hieronder weten in de reacties! Nog een vraagje voor jullie:

Wat vind jij van de herfst? 



Reacties

  1. Leuke blog!
    Ik hou ook wel van de herfst. Dat sombere weer vind ik ergens ook wel gezellig. (:
    Liefs, M

    BeantwoordenVerwijderen
  2. GEWEEEEEEEEEEEEEEEEEELDIG! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!