Bitterzoet

Niet alleen ben ik schrijfster van een blog. Mijn passie voor schrijven komt oorspronkelijk van mijn verhalen. Als klein meisje schreef ik altijd al verhalen. Het begon met "Roosje Rommel" en ik eindig nog lang niet. Schrijven is mijn passie, het is iets wat ik graag doe, waar ik mijn fantasie in kan leggen, waarbij ik even kan ontsnappen van de realiteit. Het is iets dat me alles doet vergeten. 
In deze blog promoot ik mijn nieuwste verhaal getiteld: Bitterzoet

Verhaallijn

Loriëlle is een meisje van zeventien jaar dat in haar examenklas zit. Ze voelt zich in de wereld soms niet gewenst. Haar vader is president-directeur van een groot marketingbedrijf en haar moeder is advocate. Haar ouders zijn vaak aan het werk en hebben niet zoveel aandacht voor haar. Haar ouders geven alle aandacht aan haar jongere zusje, Viviënne. Zij is verstandelijk gehandicapt en daar gaat veel tijd en zorg inzitten, waardoor de aandacht voor hun dochter Loriëlle op een laag pitje gezet wordt. 

Op school heeft Loriëlle twee goede vriendinnen en ook kan ze goed overweg met haar buurjongen Sebastiaan. Ze is verder een beetje een muurbloempje, wat haar rivaal Olivia maar al te goed uitkomt, zodat ze weer iemand heeft om te treiteren. Olivia is helemaal in haar nopjes als Loriëlle verliefd wordt op een jongen waarvan niemand verwacht had dat ze daarop zou vallen, wat het allemaal nog erger maakt. En van wie zou Loriëlle die lieve briefjes krijgen die ze wekelijks in haar kluisje ontvangt? Waarom worden ze naarmate van tijd zo dreigend en gemeen? 



Idee 

Het idee komt oorspronkelijk een beetje uit mijn eigen ervaring. Loriëlle, de hoofdpersoon van het verhaal, wordt verliefd op een jongen genaamd Jake, maar dit blijkt geen gewone jongen te zijn. Het is haar leraar Engels, die pas is afgestudeerd. Persoonlijk schrijf ik altijd graag over puberproblemen. Het is iets dat me dagelijks nog bezighoud. Zo heb ik ook al eens eerder verhalen geschreven over: tienerzwangerschappen, de dood, eenzaamheid, eetstoornissen en drugs. 
Ik vind het belangrijk dat ik dit soort onderwerpen kies. Het is herkenbaar, ik kan mijn eigen ervaringen erin stoppen en ik kan praten met mensen die echt van die heftige dingen meegemaakt hebben. 
Het idee dat Loriëlle verliefd wordt op een leraar, komt ook een beetje uit mijn eigen ervaring. Ik was niet echt verliefd op een leraar hoor, maar ik vond er eentje wel heel erg knap. Hij heette meneer Rademaker en hij gaf ook Engels, alleen was hij een stukje ouder, 27 jaar. Zo zag hij er niet uit, hij zag er echt heel jong uit. Ook heb ik nooit les van hem gehad en ik heb ook zeker geen affaire met hem gehad. Loriëlle krijgt dit wel in het verhaal. Ook in het dagelijkse leven zijn er meiden die verliefd worden op een leraar of op een stagiair op school. Ik wilde er graag over schrijven en zo kan ik ook mijn eigen fantasie een beetje uitleven! Daarnaast ben ik ook gek op thrillers, daarom heb ik er ook een verhaallijn in verwerkt waarin Loriëlle gestalkt wordt met liefdesbrieven, die steeds dreigender en gemener worden. Ze wordt op een moment zelfs aangevallen, maar ze weet niet wie de stalker is. Als laatste verhaallijn heeft ze een slechte band met haar ouders. Haar ouders verwaarlozen Loriëlle en dat laat haar niet koud. Ze heeft het er lastig mee en kan haar plekje in het gezin niet vinden. Dit is voor veel jongeren heel herkenbaar.

Wil jij het ook lezen?

En dan kom je uit bij mijn nieuwste verhaal. Het is leuk als je al lid bent van Quizlet, maar mocht je nog geen lid zijn. Je kunt altijd een account aanmaken en dan kun je abonneren op mijn story en zo krijg jij in een mailtje en weet je  precies wanneer er een nieuw hoofdstuk is! Ook kun je, als je een account hebt, zelf een verhaal schrijven, quizzen maken en een kijkje nemen op het forum. 
Ik hoop dat jullie allemaal mijn verhaal gaan lezen!

Have fun!


Reacties