Joehoe! Een teken van leven

 Joehoe, ik ben er nog hoor! Al een hele tijd heb ik niets meer van mezelf laten horen. In december nam ik nog wel even uitgebreid de tijd om mijn nieuwjaarsblog te schrijven en te publiceren. Helemaal volgens de traditie, maar ook daarna bleef het weer stil vanaf mijn kan. In deze post zal ik uitleggen waarom en hoe ik nu verder wil gaan met mijn website. 


Waar was je?!

Zoals mijn vaste lezers wel weten, was 2022 een jaar vol veranderingen voor mij. Ik zat midden in een verbouwing, was druk aan het solliciteren naar een nieuwe baan. Ik vond een nieuw baan en ging daar aan de slag. Ondertussen ging ik verhuizen en kon ik niet goed aarden in mijn nieuwe woning. Dat had veel tijd nodig, want hierdoor zat ik niet altijd lekker in mijn vel. Mijn nieuwe baan beviel gelukkig er goed, maar vergt ook wel veel tijd van mij. Veertig uur werken in combinatie met een huishouden, een sociaal leven en andere verantwoordelijkheden zorgden ervoor dat ik een stuk minder tijd overhield voor het bloggen dan voorheen. Toen ik nog thuis woonde had ik zeeën van tijd en postte ik trouw drie tot vier artikelen per maand. Sinds mijn verhuizing is dat zelfs gestagneerd naar nul. Dat was nog nooit gebeurd in de bijna 10 jaar dat ik blog. 


Toch zette mij dit verder aan het denken. Tijd kun je maken. Als ik het bloggen echt zo leuk vind, dan zorg ik er toch gewoon voor dat ik er een momentje voor pak. Maar vond ik het bloggen nog wel leuk? Ik merkte dat mijn inspiratie een beetje op was en dat ik minder de behoefte voelde om dingen te delen. Moest ik dan weer een hele klaagzang gaan houden over mijn huis? Of moest ik maar wat stomme lijstjes gaan maken om maar wat te kunnen plaatsen op mijn site? Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit, dus dit was zeker geen optie. Daarom besloot ik om het bloggen tijdelijk helemaal los te laten. Aan de ene kant vond ik dat jammer en lastig. In de bijna 10 jaar dat mijn site online staat, heb ik er best wat vaste lezers bij gekregen en de kans bestaat dat je er wat verliest als je niet regelmatig content plaatst. Aan de andere kant merkte ik dat die rust mij goed deed. Even geen druk om te bloggen of om inspiratie te forceren. Misschien is het wel goed om na 10 jaar het bloggen even los te laten.


Minder inspiratie en behoefte

Als ik heel eerlijk ben, was het plezier in het bloggen ook wel even weg voor mij. Bij mijn nieuwe baan ben ik ook dagelijks bezig met schrijven en hoewel dat nog steeds een grote passie van mij is, zorgde het vele schrijven in mijn baan ervoor dat ik privé een stuk minder zin had om iets op papier te zetten. Daarbij raakte ik de inspiratie kwijt voor goede blogartikelen. Doordat ik zo veel werk en met mijn woning bezig was, merkte ik dat er weinig interessants overbleef waar ik het op mijn blog over kon hebben. Vroeger zat ik vol verhalen, over de middelbare school, eindexamens, het leven als een student, leuke uitjes of levenslessen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Er gingen in die tijd nog regelmatig leuke TAGS rond die ik met plezier invulde of ik had ergens een sterke mening over en voelde de behoefte om daar een artikel aan te wijden op mijn site. Die spannende verhalen, levenslessen, tags en die behoefte om mijn mening te delen, zijn inmiddels een stuk minder geworden. 




Ga je dan stoppen met bloggen?

Het antwoord op deze vraag is kort. Nee, ik ga niet stoppen met bloggen. De afgelopen 10 jaar is mijn blog een soort dagboek en uitlaatklep voor mij geweest waarbij ik ook hoopte dat ik er andere mensen mee kon helpen, inspireren of entertainen. Gelukkig bleek dat ook zo te zijn door lieve comments en berichtjes die ik regelmatig mocht ontvangen! Het is voor mij alleen niet meer realistisch om elke maand toegewijd vier artikelen te tikken. Vier artikelen, dat is toch niets zou je denken, maar het is lastig om iets te forceren naast een fulltime baan en privéverplichtingen. Daarbij wil ik dat het bloggen leuk blijft en dat ik het met plezier kan blijven doen. 

Daarom gooi ik het over een andere boeg. Stoppen wil ik niet doen. Ik wil dat mijn blog blijft bestaan en dat het nog steeds een plek is waar ik lekker mijn ei kwijt kan, dingen kan delen en mijn leven gedeeltelijk kan vastleggen. Zo heb ik nog steeds dat dagboekgevoel en kunnen mensen die dat leuk vinden mij nog steeds volgen. Echter, ik laat het los dat ik elke week iets moet plaatsen. Ik heb besloten dat ik artikelen plaats wanneer ik wil. Dus als ik inspiratie heb, iets kwijt wil, iets leuks heb meegemaakt wat ik wil delen (of juist iets stoms). Daar wil ik geen vast schema aan hangen. Gewoon geheel vrijblijvend artikelen plaatsen. Soms veel en soms een tijdje niets. 


Hoe nu verder?

Ik heb inmiddels wel weer wat leuke ideeën voor nieuwe blogposts! Dus daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Er zijn nog genoeg dingen die ik wel kan en wil delen. Dat ga ik ook zeker doen. Er zijn gewoon bepaalde dingen die ik graag wil vastleggen en waar ik dieper op wil ingaan. 

Ik snap heel goed dat ik met deze beslissing om onregelmatig artikelen te plaatsen wat lezers van mijn blog kan kwijtraken. Dat is ook helemaal oké. Er zijn genoeg andere bloggers die wel met regelmaat plaatsen, waardoor je weet waar je aan toe bent.  En als je desondanks blijft plakken en gewoon lekker leest wanneer er een artikel online staat, ook helemaal goed. Super tof dat je dat wilt blijven doen! Om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen, kun je me het beste volgen via bloglovin', dan krijg je een melding als er een nieuw artikel online staat. 

In elk geval heel erg bedankt voor het lezen van dit artikel! Ik ga mijn best doen om binnenkort met wat nieuwe content te komen!



Reacties

  1. Wat fijn om weer eens iets van je te lezen. Ik volg je ook al bijna tien jaar en ik snap dat het na zo'n lange tijd misschien wat minder leuk is om te bloggen en dat de inspiratie op is. Wel heel fijn dat je niet helemaal stopt met bloggen, maar dat je een vorm gaat vinden die voor jou goed werkt. Ik blijf je in elk geval volgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Heel leuk om te lezen dat je me al zo lang volgt en me ook wil blijven volgen. :-)

      Verwijderen
  2. Ik snap het heel goed hoor. Regelmatig check ik even op je site of er een nieuw artikel staat, dus ik was blij om deze update te lezen. Het schrijven moet wel leuk voor je blijven. Ik snap je keuze om gewoon te bloggen wanneer het jou uitkomt en je iets leuks te vermelden hebt. Ook ik blijf je gewoon lekker volgen, want ik ben nog steeds benieuwd naar je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je me blijft volgen Lydia en dat je ook nog steeds benieuwd bent naar wat ik heb te zeggen!

      Verwijderen
  3. Bedankt voor je update en fijn dat je niet stopt met bloggen. Zelf moet ik ook wel bekennen dat ik het afgelopen jaar minder frequent blogs ben gaan volgen en lezen. Ik heb er simpelweg minder tijd voor dan vroeger. Vroeger volgde ik allerlei bloggers op de voet en las ik elke dag misschien wel 15 verschillende blogs. De afgelopen tijd is dat echt een stuk minder geworden. Ik blijf daarom ook gewoon jouw blog lezen, omdat jij zo af en toe iets plaatst. Voor mij is dat juist een fijne frequentie. Bloggers die bijna elke dag iets plaatsen, kan ik tegenwoordig niet meer bijbenen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!