Meggie's dromendagboek

Elke nacht dromen we, meerdere malen zelfs. Alleen kunnen we ons heel veel van deze niet meer herinneren als we wakker worden. Af en toe blijft een droom je wel bij. Soms is het een hele normale droom, andere keren is het een onmogelijke of gekke droom en soms heb je ook hele nare dromen. Ik droom regelmatig gekke dingen en vraag mij ook regelmatig af of iets echt is gebeurd als ik in de ochtend weer wakker word. Het leek mij wel leuk om een aantal dromen met jullie te delen die ik de afgelopen tijd heb gehad.




De capibara dief 

Ik begin maar meteen met een leuke droom! Ik droomde dat ik in een huis was van een gezin dat een capibara als huisdier had. Ik kende dit gezin verder niet, maar toch was ik bij hen op bezoek. Echter kwam ik erachter dat zij de capibara slecht behandelde. Ze sloegen hem, gaven hem niet genoeg voer en sloten hem op  in een kleine kamer. Daar was ik zo boos om geworden, dat ik besloot om de capibara van hen te stelen en ervoor te zorgen dat hij een beter leven zou krijgen. Met succes haalde ik de capibara uit hun huis, simpelweg door hem een hondenriem om te doen. De capibara liep vrolijk met mij mee en we gingen op de vlucht! Ik was helemaal blij dat een capibara had en de capibara was blij dat hij bevrijdt was van dat gruwelijke gezin! En toen werd ik wakker... 



De onzichtbare Jake Bugg

In mijn droom ging ik samen met mijn vriend Luuk naar een concert van Jake Bugg. Hij is één van mijn favoriete zangers en waarschijnlijk droomde ik daarom over hem. We gingen naar een concertzaal waar hij zou optreden en die zaal was helemaal leeg. Ideaal zou je denken, want dan kun je gewoon het beste plekje uitkiezen! Echter was ik in mijn droom heel onzeker over dat juiste plekje. We probeerden wel 3 verschillende plaatsen, maar niets was goed genoeg. Uiteindelijk besloot ik dat ik naar de plek wilde waar ik het eerst zat. Jammer genoeg ging dat niet door! In mijn droom was heel de zaal al volgelopen met mensen en was de plek die ik wilde al bezet. Opeens begon het concert van Jake Bugg en kon ik helemaal niets zien vanaf de plaats waar ik zat en baalde ik als een stekker. In mijn droom werd ik toen ook heel boos. Ik zei in mijn droom tegen Luuk: ‘Betalen we vet veel geld voor die kaartjes, krijg ik helemaal niets te zien!’ Ook vroeg ik aan de mensen voor mij of ze misschien wilden ruilen, maar die waren heel gemeen en begonnen luidkeels te klagen dat ik niet moest zeuren. Ik werd die ochtend ook vrij boos wakker en ik moest nadenken of het nu echt gebeurd was of niet… 


Daten met de buurjongen

In mijn leven ben ik twee keer verhuisd. Ik droomde dat ik in het huis was waar ik vanaf mijn geboorte tot mijn elfde heb gewoond. Alleen was ik in mijn droom wel volwassen. Ik zat met mijn vriendin Maaike in mijn oude woonkamer en opeens hoorden wij de deurbel. Ik deed open en opeens stond mijn oude, roodharige buurjongen voor de deur. Hij was ook al volwassen. Opeens zei hij tegen mij dat hij verliefd op me was en dat hij dat al die jaren had verzwegen. Hij wilde graag met mij op date om mij te leren kennen en om erachter te komen hoe ik nu ben. Ik gaf meteen aan dat ik al een vriend heb en dat ik geen interesse in hem heb, tenminste, niet meer. Als zesjarig meisje had ik een huge crush op hem en volgens mij heeft dat ook nog wel een tijdje geduurd voor dat over was. Ondanks dat je als kind niet echt verliefd kon zijn, vond ik hem altijd heel interessant tot ik verhuisde. Enfin, in mijn droom vond hij het erg jammer dat ik niet met hem op date wilde en probeerde hij me alsnog over te halen. Toen verscheen Maaike ook bij de deuropening en vroeg aan mij of ik werd lastiggevallen. Opeens verloor mijn oude buurjongen mij compleet uit het oog en begon over zijn gevoelens voor Maaike. Ook zij gaf aan dat ze al een vriend heeft en dat ze geen interesse  had. Toen werd hij heel boos, gaf hij een schop tegen de voordeur en rende weg. 
Echt heel weird dat ik hierover droomde! Die buurjongen heb ik misschien al tien jaar niet meer gezien. Alleen heeft hij mij laatst op LinkedIn toegevoegd, dus ik denk dat ik daarom opeens over hem droom!




Tas achtergelaten 

Ik was in mijn droom op het station van Leiden centraal samen met mijn collega Maarten. We zaten op een bankje te wachten op de trein, maar Maarten maakte allerlei gekke opmerkingen, waardoor ik een beetje van mijn à propos was gebracht. De trein arriveerde en ik stapte samen met Maarten in. We hadden meteen een plekje gevonden. Alleen zag ik vanuit het raam dat mijn tas (met laptop, portemonnee en sleutels erin) nog op het bankje van het station stond. Het was ook vrij druk op  het station, dus iemand kon die tas ook zomaar stelen. Ik wil de opstaan en mijn tas nog snel gaan halen, alleen was ik al te laat. De deuren van de trein waren gesloten en de trein reed weg. Ik zag in mijn droom de tas kleiner en kleiner worden, tot ik hem helemaal niet meer zag. Ik was in paniek. Wat moest ik nu doen? Maarten lachte me ondertussen uit en was totaal geen goede hulp. Nou, lekker gezellig! Uiteindelijk werd ik wakker door mijn wekker en had ik mijn tas dus niet teruggekregen. 



Verkeerde versie

Jongens, wat een enge droom... Ik droomde dat ik mijn scriptie had ingeleverd en daar zou ik in mijn droom de uitslag van krijgen. In mijn droom moest ik inloggen in het systeem waar alle cijfers staan geregistreerd. Daar zag ik dat ik een 2,3 had gehaald voor mijn scriptie. Ik kreeg echt een hartverzakking. Hoe kon dit gebeuren? Ik had zo mijn best gedaan! 30 interviews gehouden, keihard doorgewerkt dagen lang, alles netjes afgewerkt. Toen ik het ingeleverde document ging inzien voor de feedback, bleek dus dat ik de verkeerde versie van mijn scriptie had ingeleverd. In mijn droom had ik blijkbaar een concept versie ingeleverd, waarin veel onderdelen ontbraken. Ik had bijvoorbeeld heel de hoofdstukken methode, resultaten, conclusie, discussie en aanbevelingen niet in dat document staan, vandaar dat ik het ook niet had gehaald. Ik was zo erg in paniek en moest ook heel hard huilen in mijn droom. Ik wilde aan de docenten uitleggen wat er was gebeurd, maar daar stonden ze niet voor open. Ze zeiden dat het mijn eigen schuld was. 
Pfffff, narigheid! Gelukkig was het maar een droom en is mijn scriptie nog niet echt ingeleverd. 


De harpspeelster

In mijn droom stond er een prachtige, grote harp in mijn woonkamer. Deze had ik gekregen van Luuk, omdat hij vond dat ik een instrument moest bespelen. Hij dacht dat een harp goed bij mij zou passen (geen idee waarom). Ik ging naast de harp zitten en liet mijn vingers over de snaren gaan. Alleen werd mijn vader toen erg boos. Hij wilde niet dat ik harp zou spelen, want dat zou te veel herrie maken en hij wilde rust hebben. Daar was ik niet zo blij mee, want ik wilde in mijn droom heel graag leren hoe ik die harp moet bespelen, dus oefening was noodzakelijk. Uiteindelijk zette mijn vader, met veel moeite, de harp in onze schuur, waar ik dus ging zitten oefenen. Ik bakte er alleen helemaal niks van en het enige wat ik een beetje deed was mijn vingers heen en weer laten gaan over die snaren, maar verder dan dat kwam ik niet echt. Uiteindelijk zou ik een concert geven in de schuur (hoe dan? Mijn schuur is erg klein). Mijn vrienden Iris, Suzanne, Marije en Martino waren daarbij aanwezig. Die zaten allemaal op klapstoeltjes voor de schuur. Ik speelde, super vals, op de harp. Alleen zij vonden het prachtig en vonden dat ik hier echt talent voor had. Yeah right... En toen werd ik wakker. Bizar he? Ik heb helemaal niet de ambitie om harp te spelen.



Schoolfeest in de lava

Deze droom was ook behoorlijk gek. Ik droomde namelijk dat ik mij aan het opdirken was voor een schoolfeest. Geen idee hoe ik daarbij kwam, want ik ben nog nooit in mijn leven naar een schoolfeest geweest. Enfin, ik had een knalroze jurk aan met hoge, zwarte hakken en mijn haar zat opgestoken. Mijn moeder bracht mij met de auto weg naar de locatie. Het was best een eind rijden, maar uiteindelijk kwamen we aan op de plaats van bestemming. We stonden voor een grote vulkaan, waar dus aan de onderkant een deur in zat. Mijn moeder stond erop dat ze even mee naar binnen ging, omdat het anders onveilig zou zijn. We liepen samen naar binnen en toen kwamen we in een soort feestzaal terecht, waar de muziek hard stond, er waren discolichten en allerlei hapjes en drankjes. Meteen zag ik mijn vriendinnengroep staan. Ik rende op Suzanne af en gaf haar een knuffel, daarna gaf ik Iris een knuffel. Beide zagen er ook feestelijk uit in hun feestjurken. Mijn moeder ging weg en het feest kon beginnen. Alleen duurde het niet heel lang. We stonden te dansen op de dansvloer, toen er opeens een stroom aan lava langs onze voeten liep. Iedereen gilde het uit en moest naar buiten rennen. Sommige mensen haalden hun schouders op en gingen gewoon door met dansen (in de lava!). Mijn vriendinnen en ik gingen naar de bar vluchten, waar nog geen lava lag. De barman zei tegen ons dat dat wel vaker gebeurde en dat dit bij het feest hoorde. Het was bloedheet in die feestzaal door al die lava en sommige tafels met hapjes erop waren verbrand. Hoe de droom verder ging weet ik niet, want de wekker maakte me wakker.


De mislukte training met Captain Hook... 

Zoals een aantal van jullie weten, geef ik regelmatig trainingen. Ik ben vaardigheidstrainer bij eerstejaars HRM studenten die moeten leren hoe zij HR-gesprekken voeren of kunnen omgaan met (lastige) medewerkers en managers. Ook ben ik zo af en toe examentrainer in het vak Nederlands bij middelbare scholieren die in hun eindexamenjaar zitten. Het is dus niet vreemd dat ik over trainingen droom. 
Afijn, ik droomde dus dat ik een training aan het geven was in het huis van mijn opa... Daar waren een aantal trainees, waaronder een meisje dat bij mij op de basisschool zat, Colin O'Donoghue (Captain Hook uit de serie Once Upon a Time), Iris en nog een aantal andere mensen die ik mij niet meer kan herinneren. Colin lag languit op de bank van mijn opa, terwijl de rest van de groep in een kringetje zat. Ik was een training aan het geven over schilderen (geen  idee waarom, ik kan niet eens schilderen...) en bijna iedereen vond het maar stom. Mensen waren verontwaardigd dat ik zo weinig van het onderwerp afwist en dat ze maar niet begrepen wat ik aan het wilde overbrengen. Uit paniek ging ik zelf ook nog eens een lelijk schilderij maken, waarbij ik lastige technieken probeerde toe te lichten. Mensen liepen woedend het huis uit, alleen Colin bleef zitten, want dit vond het mega interessant en was helemaal gefascineerd van mijn schildertechniek. Hij was speciaal uit Amerika overgevlogen om deze training bij te wonen. 
Alleen vond ik het zwaar vervelend dat mijn training niet aansloeg, dus besloot ik Colin mee te nemen naar buiten, waar de verontwaardigde groep trainees stond. Ik zei dat we een workshop script schrijven gingen houden, omdat we een acteur in de groep hadden. Opeens werd iedereen wel enthousiast en de groep rende weer terug het huis van mijn opa in. Alleen toen was Colin verontwaardigd, want hij was speciaal voor de schildersworkshop gekomen. Iedereen ging weer in de kring zitten en Colin plofte weer languit op de bank. En toen werd ik wakker... Lekker bizar weer allemaal.


Reacties

  1. Hahaha, wat een leuke en soms bizarre dromen dat iemand soms kan hebben.
    Ik heb hier soms echt hardop zitten lachen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een grappige dromen! ik hou zelf ook een dromendagboek bij, maar dan op papier. ik heb een boekje naast mijn bed liggen. echt grappig wat je soms kan dromen en hoe ver dit van de werkelijkheid kan afstaan. ik vind het altijd leuk om mijn eigen dromen terug te lezen! hoe bizar ze ook zijn.

    xx djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig zo'n dromen dagboek. Om die dromen van de capibara en captain Hook moest ik wel echt lachen, zo grappig!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahaha allemaal gekke dromen! Leuk om te lezen :) Mijn dromen gaan vaak ook helemaal nergens over xD.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!