Doei 2017! Hoi 2018!

Daar zit ik weer. Het lijkt nog maar een maand geleden dat ik de blog Van 2016 naar 2017 schreef. Wat is de tijd toch ongelofelijk snel gegaan! 2017 zit er alweer bijna op en 2018 gaat bijna van start. Echt heel gek voelt dat. In deze blog bespreek ik uiteraard weer mijn persoonlijke 2017 en benoem ik wat er allemaal voor bijzonders in de wereld geweest is. Ook blik ik alvast vooruit naar 2018, want dat gaat (als het goed is) wel een speciaal jaar worden! Pak er iets lekkers bij en lees mee!2017 en de wereld

Op mijn verjaardag was het zo ver. Trump werd na de verkiezingen de nieuwe president van Amerika. De meningen over deze man zijn aardig verdeeld. Republikeinen zijn blij met hem, terwijl de democraten van hem gruwelen. Deze man heeft idealen en goede ideeën, alleen of deze realistisch en haalbaar zijn, is maar de vraag. Ook de manier waarop hij dingen aanpakt (geweld met geweld bestrijden) is ook niet altijd juist... De wereld zit sowieso de komende drie jaar nog vast aan deze man. Voorlopig zijn we dus nog niet van hem af.

Ook in Nederland mochten we dit jaar stemmen voor onze regering in de Tweede Kamer. Ik riep ieder van jullie op om te gaan stemmen in deze blog. Hopelijk hebben alle stemgerechtigden dit ook gedaan! Nadat de Nederlanders massaal gestemd hadden, kwamen de VVD en PVV als grote winnaars uit de bus. Helaas mocht de PVV al niet meedoen aan het vormen van de coalitie. 2017 was het jaar dat de politiek een nieuw record gezet heeft. De formatie van de nieuwe coalitie duurde maar liefst 225 dagen en dat is de langste kabinetsformatie ooit. Inmiddels is bekend dat het kabinet bestaat uit de VVD, D66, CDA en Christen Unie.


We kregen dit jaar ook een nieuw eurobiljet. Nadat de 5, 10 en 20 euro al een nieuwe versie gekregen hadden, was dit jaar ook het 50 eurobiljet aan de beurt. Het biljet kreeg net als de andere biljetten een nieuwe layout. Sommige mensen dachten hierdoor dat er valse biljetten in omloop waren, maar gelukkig voor hen hebben ze het 50 eurobiljet gewoon in een nieuw jasje gestoken!
Vanuit het niets traden er ook vrouwen naar buiten op onder andere twitter met #Metoo. Al heel lang bleek het zo dat vrouwen op de werkvloer, maar ook daarbuiten, misbruikt zijn. Zo begonnen bekende actrices hiermee die deze hashtag bedacht hadden. Dit maakte veel los in zowel Nederland als de rest van de wereld. Opeens bleken heel veel vrouwen misbruikt te zijn, na soms jaren lang te hebben gezwegen. Ook dit roept natuurlijk de nodige discussies op. Overdrijven deze vrouwen niet? Spreken ze wel de waarheid? Of moeten mannen die vrouwen misbruiken sneller en harder worden aangepakt? Een verhaal heeft natuurlijk altijd twee kanten. Ook vraagt men zich nu af wanneer iets misbruik is. Mag je een vrouw nog wel een schouderklopje geven of ga je dan al een grens over? Sommige (bekende) mannen werden beschuldigd van misbruik en komen hierdoor in een kwaad daglicht te staan, maar is dit wel terecht? In 2018 zal deze discussie waarschijnlijk nog verder voort gaan zetten.

Maar er is ook nog vrolijk nieuws! Op 12 april 2017 zijn de reuzepanda's Wu Wen en Xing Ya geland op Nederlandse grond. Sindsdien heeft Nederland twee panda's erbij als bewoners. Ze zijn te vinden in Ouwehands dierenpark in Rhenen. Zelf heb ik daar een abonnement op en heb ik de panda's al regelmatig mogen zien. Destijds in Rhenen was het echt pandagekte, omdat deze diertjes naar Nederland kwamen. Zo was er in Rhenen onder andere pandalikeur, panda ijs en andere panda merchandise te verkrijgen. Ook werd er speciaal voor de panda's in het dierenpark een mega groot verblijft gebouwd waar de andere dieren 'u'  tegen kunnen zeggen. Twee panda's en dan zo veel ruimte! Doe maar luxe. Uiteraard ontstond er ook een discussie. De een vindt het geweldig dat de panda's naar Nederland zijn gekomen, terwijl de ander het zielig of onnodig duur vindt. Ach ja, ik heb met eigen ogen kunnen zien dat de panda's heel happy zijn om hier te wonen. Ze worden prima verzorgd.

Nog iets anders... Dit jaar was er ook sprake van een ei-crisis. In meer dan 15 landen waren de eieren van kippen besmet met fipronil, dit goedje kan schandelijk zijn voor de gezondheid als je heel vaak eieren eet. Hierdoor werden alle eieren uit de schappen van de supermarkt verbannen en werden mensen bang gemaakt met het feit dat een ei eten niet goed voor je zou zijn. Pas later werd bekend dat de giftige stof al langer in de eieren zou zitten en dat de autoriteiten eigenlijk te laat waren met het waarschuwen van mensen en het ondernemen van actie. Door deze crisis liepen veel leveranciers van eieren omzet mis. Ook moesten veen pluimveebedrijven hun zaak dichtgooien en de schade liep op tot wel tientallen miljoenen.

In de sport wonnen de dames van het Nederlandse voetbalelftal het EK damesvoetbal. Zelf heb ik daar niet veel van meegekregen, maar op zich is het een grote prestatie dat een Nederlands team het EK heeft gewonnen. De heren waren natuurlijk niet gekwalificeerd voor het EK, dus gelukkig voor de voetbalfans konden de dames dit nog goedmaken. Ze eindigden op de eerste plaats.


Tot slot was er ook nog leuk koninklijk nieuws vanuit Engeland. De felbegeerde prins Harry kondigde aan te gaan trouwen met de Amerikaanse Suits actrice Meghan Markle. De twee zijn samen sinds juli 2016 en zullen elkaar in mei 2018 het ja-woord gaan geven. Niet alleen heel Engeland, maar ook de rest van de wereld is erdoor in rep en roer. Het is namelijk pas de tweede keer dat iemand van het Britse koningshuis trouwt met een Amerikaanse. Daarnaast is de meest felbegeerde, destijds single, prins nu voorgoed bezet. Veel mensen zijn blij voor het koppel. Het huwelijk zal, net als dat van William en Kate destijds, live op tv worden uitgezonden, zodat heel de wereld kan meegenieten.
2017 voor mij persoonlijk

Het jaar 2017 was voor mij een goed jaar! Ik rondde mijn derde studiejaar af met alle studiepunten die ik dat jaar kon behalen. Daarnaast heb ik heel veel leuke dingen gedaan met mijn vriend, familie en vriendinnen en heb ik mijzelf ook echt verder kunnen ontwikkelen als persoon. Ik heb zowel binnen als buiten school enorm veel geleerd. Dit jaar is heel snel voorbij gegaan, maar waarschijnlijk komt dat doordat ik dit jaar weinig tegenslag gekend heb! Alleen maar fijn en mooi!

Mijn jaar begon super goed, want ik ging namelijk met Luuk op vakantie naar Luxemburg! Een iniminilandje waar ik al jaren heen wilde, maar nog nooit geweest was! Ik vond het echt een prachtig land met alle mooie natuur, bergen, watervallen en architectuur. Geweldig! Echt een mooi iets om 2017 mee te beginnen.Ik bezocht met Suzanne de Harry Potter expositie. Dat vond ik echt een hele gave expositie, want mijn innerlijke kind in mij schreeuwde het uit van vreugde! Ik ben namelijk  opgegroeid met Harry Potter en ik ben nog steeds een enorme fan van de boeken en de films. Zo'n expositie is dus extra leuk, want ik zag alle decor- en kledingstukken voorbij komen die ik herkende vanuit de films!

Ik begon weer af te spreken met een jeugdvriendin, Maaike. We hadden in 2016 al contact via LinkedIn en Whatsapp, maar in 2017 was het zo ver en spraken we weer met elkaar af. We gingen naar het Mauritshuis in Den Haag en daarna gingen we lekker uit eten. Ondanks dat we beide andere personen zijn dan vroeger en we zijn opgegroeid, klikt het nog steeds enorm, is het heel gezellig en hebben we echt weer een goede band gekregen. Ik ben blij dat ze weer in mijn leven is!


En natuurlijk ging ik nog een keer op vakantie. Dit keer in de zomer, want ik ging samen met Luuk naar Belfast! En man, man, man! Wat ben ik verliefd geworden op die stad! Ik heb daar tot nu toe de leukste vakantie ooit gehad. Noord-Ierland is zeg maar echt mijn land. In Belfast hebben we heerlijk (en healthy) gegeten, zijn we op Game of Thrones tour geweest, hebben we het Titanic museum bezocht en hebben we zelf veel van de stad mogen zien. Hier gaan we in de toekomst zeker nog een keer heen! Ik wilde ook een keer met het vliegtuig op vakantie gaan dit jaar, dat was mijn goal voor 2017 en dat is gelukt!Samen met mijn vriendinnen ging ik naar de dierentuin. Ik zie mijn vriendinnen niet zo heel vaak, ondanks dat we wel wekelijks contact hebben over Whatsapp, maar dat is toch niet hetzelfde als contact in real life. Als we bij elkaar zijn, dan is het altijd extra speciaal en gezellig. Ik geniet ook enorm van die momenten! Aan het begin van het jaar ging ik samen met Marije, helaas heb ik daar geen foto van. In oktober ging ik met Suzanne en Iris. Super leuk en gezellig!


Ook ging ik met Iris naar het concert van Jake Bugg. Hij is mijn favoriete zanger en concerten pak ik eigenlijk altijd samen met Iris, sowieso één keer per jaar gaan we wel naar een concert, maar soms ook vaker! Het concert was akoestisch en we stonden helemaal vooraan. Dit was ook echt een hoogtepunt uit mijn jaar!

En als klap op de vuurpijl, heb ik ook nog eens een afstudeeropdracht bemachtigd en de knoop door gehakt welke master ik wil gaan volgen! De afstudeeropdracht is voor mijn eigen hogeschool, maar dan op de HR-afdeling. Nu moet ik mijn school dus niet als school gaan zien en ook niet vanuit studentenogen, maar ik moet het echt gaan gaan zien als een organisatie, waar ik een adviseur ben.
De master die ik wil gaan volgen is sociologie richting management en organisatie aan de Erasmus Universiteit. Dus dat staat er ook voor 2018 op de planning!

Dan blik ik ook nog even kort terug op de goals die ik voor mijzelf in 2016 heb opgesteld:

* Beginnen met balletlessen, dit is er helaas niet van gekomen. Tijdgebrek, geen motivatie meer en gewoon helemaal uit het oog verloren. In plaats daarvan ben ik wel begonnen met yoga en fitnessoefeningen. Twee á drie keer per week doe ik dit om zo toch meer te sporten en te bewegen. Dat doet mij altijd heel erg goed, dus op zich is dat wel een mooi alternatief voor ballet!

* Een passende minor kiezen, Ik hakte de knoop door van de keuze voor minoren. Ik besloot er 2 van 15 EC's te kiezen. Eerst zouden dit groepsdynamica en training en coaching worden. Alleen ging die laatste niet door wegens te weinig aanmeldingen, daarom is het uiteindelijk 'op weg naar je master' geworden, waarbij ik dus voorbereid wordt op de universiteit. De eerste minor zit er nu op. Ik schreef voor een onderdeel van die minor allerlei blogs over loslaten. De andere minor is nu volop aan de gang. Hij is best pittig, maar ook enorm nuttig voor de toekomst! Doel bereikt!

* Op vakantie gaan met Luuk, ook dit doel is bereikt! We zijn zelfs twee keer op vakantie gegaan, zoals je hierboven al kunt zien! Ook ben ik voor het eerst in mijn leven met het vliegtuig weggeweest dus missie geslaagd!


2018

Sjongejonge, wat gaat 2018 een spannend jaar worden voor mij! Het begint al met het afronden van mijn minor, dat moet ik halen! Ook ga ik afstuderen dit jaar en wil ik beginnen aan mijn pre-master aan de universiteit. Het leven draait dus vooral weer om school en carrière, maar daar werk ik gewoon heel hard voor en daar liggen mijn ambities. Voor mezelf heb ik dus ook weer een aantal goals opgesteld voor het jaar 2018:

* Mijn hbo-bachelor voor HRM halen in juli, dat is in mijn ogen voor dit jaar het aller, aller, allerbelangrijkste doel! Vier jaar ben ik bezig geweest met mijn studie HRM en elk jaar heb ik meteen alle studiepunten gehaald die te halen vielen. Ik wil dus ook gewoon binnen die vier jaar mijn hbo afronden. Dus ik wil meteen een voldoende voor mijn scriptie en eindpresentatie! Ik hoop in juli dan af te studeren, zodat ik daarna aan mijn nieuwe avontuur kan gaan beginnen. Het is dus echt mijn grootste doel en hoogste prioriteit om mijn bachelor te halen. Daar werk ik keihard voor, dus het moet gaan lukken! Plus dat ik dan mega, ultra trots ben als ik gewoon een hbo-papiertje op mijn zak heb! 

* Beginnen aan mijn pre-master, inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en wordt het sociologie richting management en organisatie! Het volgende doel is dus echt starten aan de pre-master en deze ook halen! In 2019 weet ik daar pas meer over of ik dit daadwerkelijk haal, maar ik wil er in 2018 gewoon aan beginnen en dan zien we wel  hoe ver ik ga komen! Ik wil in september 2018 starten met de pre-master. 

* Een afstudeerfeestje geven voor mijn vrienden, dat lijkt mij heel erg leuk om te doen! Als ik eenmaal mijn bachelor op zak heb, wil ik dit heel graag vieren met mijn vrienden. Onder andere om samen een belangrijk hoofdstuk uit mijn leven af te sluiten, maar ook omdat ik niet altijd even veel tijd heb voor mijn vrienden en dat vind ik jammer! Vandaar dat we op deze manier nog wat tijd kunnen inhalen. Ook is het rond die tijd zomer, dus dan kan ik eindelijk eens buiten een feestje geven (op mijn verjaardag zitten we altijd binnen... Winter...).* Yoga en mindfulness blijven doen, beide doe ik nu (nog) regelmatig en eigenlijk wil ik dat ook blijven doen. Helemaal tijdens de stress van afstuderen en het beginnen aan een master is dat wel heel erg nodig! Ik heb niet voor niets gewerkt aan alles omtrent loslaten. Dus ook dat wil ik blijven volhouden. Yoga wil ik twee keer per week blijven doen en mindfulness probeer ik elke dag even vijf tot tien minuten te doen. Dit moet ik blijven vasthouden en ik wil hiervan een gewoonte maken. Net als dat mijn eetpatroon met weinig suiker een gewoonte is geworden.

* Met Luuk op vakantie, zoiets komt bijna elk jaar wel weer terug in mijn nieuwsjaarsblog, maar het is zo belangrijk! Op vakantie gaan is leuk, ontspannend en goed voor je relatie. Helemaal omdat wij allebei nog thuis wonen, zijn vakanties voor ons echte momentjes waarop we met z'n tweeën zijn en waarvan wij enorm genieten! Daarom wil ik ook dit jaar weer op vakantie met Luuk. Vorig jaar zijn we naar Belfast en Luxemburg geweest. Dit jaar zou een vliegvakantie ook weer super leuk zijn, maar met de auto is het ook helemaal prima! Net wat voor leuke deal we kunnen vinden!
Iedereen die dit gelezen heeft, wens ik een gelukkig, liefdevol en gezond 2018 toe! Hopelijk mag je al je doelen behalen, je dromen verwezenlijken en heel veel leuke, leerzame en gave dingen doen! Maak er iets moois van en haal alles eruit wat erin zit! 

Wat is jouw hoogtepunt uit 2017?
Reacties

 1. gelukkig nieuw jaar meggie! leuk weer om zo'n jaaroverzicht te zien van zowel je persoonlijke jaar als het jaar 2017 zelf. mijn jaar was ook heel fijn! ik haalde mijn propedeuse fysiotherapie, ik ben naar peru op vakantie geweest en nu ben ik aan het skiën in oostenrijk.hopelijk wordt 2018 ook een goed jaar!

  xoxo djolie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie afsluiter van je blog-jaar! Leuke blog om te lezen :)
  Liefs, Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog de beste wensen Meaghan voor 2018! Leuk de recap op het afgelopen jaar! Zo te zien heb je een leuk jaar achter de rug. :-)
  Mijn hoogtepunt uit 2017 was dat ik een relatie kreeg met mijn vriend Jorg.
  Succes met afstuderen!

  Groetjes,
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!