Recept: Courgetti

Courgetti is iets wat vrij nieuw is en wat ik tot een aantal weken geleden nog niet geprobeerd had. Courgetti is eigenlijk niets anders dan courgette die in sliertjes is gesneden en dit wordt gebruikt als vervanger of in combinatie met spaghetti. Het is dus een gezond alternatief voor spaghetti of fijn als je koolhydraat-arm of glutenvrij eet. Het is lekker en heel gezond. Ik heb voor jullie een lekker recept, waar ik zelf nu helemaal weg van ben sinds ik het ontdekt heb!







Wat heb je nodig?

Voor dit recept ga ik uit voor een portie waar 4 personen van kunnen eten.

Ingrediƫnten:

  • 800 gram courgettesliertjes 
  • 300 gram gehakt (kip, rund, half om half of vegetarisch, net wat je lekker vindt!)
  • 500 gram gezeefde tomaten 
  • 1 paprika (rood/groen/geel/oranje, net wat je lekker vind. Ik koos geel voor de kleur).
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels kruiden voor gehakt
  • Een handje vol gehalveerde cherrytomaatjes 
  • Olie om in te bakken 
  • Optioneel: (geroosterde)  pijnboompitten 
De courgettesliertjes kun je gewoon bij Albert Heijn kopen, maar eventueel kun  je ook zelf courgettesliertjes maken als je een spiraalsnijder hebt. De Italiaanse kruiden kun je ook zelf samenstellen met oregano, tijm, basilicum en peterselie. De kruiden voor gehakt heb je kant en klaar, maar kun je ook zelf samenstellen met bijvoorbeeld paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, cayennepeper, rozemarijn of komijn. Net wat je zelf lekker vind!



Keukengerei: 
  • Snijplank
  • Mes om de groenten te snijden
  • Een grote pan voor het geheel en een kleinere voor het gehakt
  • Een (houten) lepel
  • Eventueel een spiraalsnijder als je de courgette niet in sliertjes gekocht hebt

Bereidingswijze 

1. Snipper de ui, pel de knoflook en snij de knoflook fijn

2. Snij de paprika in blokjes van ongeveer 2 centimeter

3. Optionele stap: wanneer je de courgettesliertjes niet kant en klaar gekocht hebt, snij je hier je courgette met de spiraalsnijder in sliertjes. 

4. Pak de kleinere pan en verhit deze (zonder olie). Bak hierin het gehakt gaar. Voeg tijdens het bakken ook voldoende gehaktkruiden toe. 



5. Verhit olie in de grote pan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak deze ongeveer 5 minuutjes op een middelhoog vuur.



6. Voeg de courgettesliertjes toe en bak deze voor nog 3 minuten mee op een middelhoog vuur.



7. Voeg de gezeefde tomaten en  het voorgebakken gehakt toe en roer het geheel goed door, zodat de gezeefde tomaten over de courgettesliertjes, het gehakt en de andere groeten heen gaat. 

8. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer nog eens goed door. Laat het nog 2 minuten even op een laag vuur pruttelen.



9. Voeg het handje gehalveerde cherrytomaten toe en roer het geheel weer door. Ook kun je eventueel de pijnboompitten eraan toevoegen.

10. Je courgetti is klaar! Serveren maar! Eet smakelijk!



Wat vind jij van dit recept?


Reacties

  1. Ik heb dit gerecht wel eens voorbij zien komen, maar ik heb het nog nooit geproefd. Er zitten wel alleen ingrediƫnten in die ik lust, dus ik wil het ook wel maken! Ik vraag me alleen af hoe duur die voorgesneden courgette is. Ik heb namelijk geen spiraalsnijder en ik ben een student die krap bij kas zit haha. Ik zal dat eens gaan uitzoeken!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!