Mijn favoriete games

Het leek mij wel leuk om een keertje mijn favoriete games op een rijtje te zetten. Laatst merkte ik dat mijn smaak in games vrij divers is en dat ik van meerdere soorten spelletjes hou. Helaas heb ik door mijn studie, relatie en sociaal leven niet veel tijd om te gamen, minder dan vroeger in elk geval, maar wanneer het kan, maak ik er wel tijd voor wanneer ik er zin in heb! Ik game alleen, maar ook samen met mijn broertje of met mijn vriend Luuk. 
Sims

Laten we maar meteen beginnen met mijn meest geliefde, favoriete game ooit, namelijk The Sims! Ik hou in principe van alle games van The Sims die zijn uitgebracht; op de pc, playstation, gamecube en DS, maar het meeste hou ik toch van Sims 2. Dit is echt mijn lievelingsspel van Sims, omdat ik sims 1 niet realistisch vind, Sims 3 en 4 te ingewikkeld en de andere soorten Sims moet je allerlei  opdrachten uitvoeren en doelen behalen. Sims 2 is makkelijk, zorgt voor ontspanning en is realistisch, maar niet te. Wat ik zo leuk vind aan dit spel, is dat ik even weg word gezogen uit de "normale" wereld en me even kan verdiepen in het leven van andere mensen. Ik maak dan allerlei personages, waar ik een soort verhaaltje mee speel tijdens het spel. Ik ben een soort god van mijn Sims, omdat ik hen bestuur en kan doen met ze wat ik maar wil. Stiekem gebruik ik ook cheats, gewoon omdat ik dit handig vind! 

Bron


Eigenlijk speel ik al Sims sinds ik een jaar of 6 oud was en ben ik er wel een beetje mee opgegroeid. Alleen werden mijn spellen op de pc heel vaak gewist, omdat de computer kapot ging, waardoor we een nieuwe moesten kopen. Echt heel vervelend en hierdoor kon ik me ook kwaad maken. Om deze reden waren er ook momenten dat ik Sims een hele lange tijd niet meer speelde, gewoon omdat ik bang was dat ik weer al mijn Sims kwijt zou zijn. Hierdoor heb ik twee jaar geen Sims meer gespeeld. Sinds kort ben ik weer helemaal verslaafd! Mijn vriend Luuk heeft het spel voor mij gedownload en sindsdien ben ik er weer helemaal aan verknocht en is mijn liefde voor Sims gegroeid!

Grand theft San Andreas 

Wat? Waarom Meaghan? 
Omdat het gaaf is! Grand theft San Andreas is een typisch mannenspel met auto's, schieten, misdaad en geweld. Ik vind het een gaaf spel, alleen vanwege het autorijden. Voordat ik mijn rijbewijs had, speelde ik dit spel heel erg vaak, omdat ik er zelf van droomde auto te rijden. Toen ik bezig was met rijlessen, pakte ik dit spel er ook bij en oefende ik de theorie en verkeersregels tijdens het rijden in het spel. Ik werd ook altijd geërgerd als er een andere bestuurder tegen mijn auto aankwam, die vervolgens beschadigd raakte. Dan zette ik geweld in, om zijn auto te vernielen of hem in elkaar te slaan. Ik gebruik hier ook altijd cheats bij. Ik schakel bijvoorbeeld de politie uit, omdat je die nogal vaak achter je aankrijgt als je per ongeluk tegen een andere auto aanbotst of iemand eens in elkaar wilt slaan (wat klinkt dat toch nonchalant!). Stiekem is het ook wel leuk om mensen neer te schieten of over te rijden met je auto, in het spel is dat toegestaan! Soms is het dan fijn dat ik mijn frustratie kan afreageren!
Als je bezig bent met je rijbewijs, kan ik je dit spel zeker aanraden! Het kan je echt helpen bij het oefenen van verkeerssituaties en het is niet erg als je een keertje botst of iemand aanrijdt, hihi! Hij is verkrijgbaar op Playstation 2 en op de pc. Let wel op, hij is voor 18 jaar en ouder, wegens het geweld en scheldwoorden die er in voor komen.Rollercoaster tycoon 3 

Dit is, net als Sims, ook een spel uit mijn jeugd. Vroeger heb ik heel wat Rollercoaster gespeeld. Mijn favoriet is toch wel Rollercoaster tycoon 3, omdat hier de mensen en attracties allemaal wat realistischer zijn en er veel meer mogelijkheden zijn om een park te bouwen. Het liefste speel ik in de zandbakmodus, dat wil zeggen dat je oneindig veel geld hebt, alle opties qua attracties en thema's voor je park open zijn en je gewoon begint met een geheel lege locatie en er zelf wat moois van moet maken! Vroeger heb ik heel wat mooie pretparken gebouwd, maar wederom om de kapotte pc zijn deze ook allemaal verloren gegaan. Net als met The Sims baalde ik hier enorm van, want er zaten heel wat mooie, creatieve parken tussen, al zeg ik het zelf! Vaak bouwde ik waterparken, omdat dat mijn favoriete attracties waren en ik daar ook veel tools voor had. Een dolfijn was als kind mijn lievelingsdier, dus die kwam ook altijd gegarandeerd terug in mijn pretpark. Vandaar dat het thema ook altijd vrij snel "water" werd.
Ik ben ook niet altijd even lief geweest voor de parkinspecteur. Hij test de attracties en klaagt over dingen die niet goed zijn in het park. Ik liet hem soms expres in een attractie zitten die niet werkte, sloot hem op in een kuil of liet hem zwemmen in een meer, waar hij niet uit kon komen. Wat evil van mij! Moest hij maar niet zo zeuren... 

Tomodachi life 

Al eerder had ik een blog over Tomodachi life, toen ik het spel net had. Nog steeds speel ik het regelmatig als ik tijd heb en doe ik dit ook echt met plezier. Het hele spel draait om mii-personages, die met z'n allen in een appartementsgebouw wonen en waar jij zorgt voor draagt. Inmiddels wonen er in mijn appartement precies 50 mii-poppetjes, wat betekent dat ik ook zoveel personages moet verzorgen. Het leukste blijft toch wel dat ze van die robot, google-translate,-achtige stemmetjes hebben en ze echt kunnen praten. Er komen af en toe hele grappige dingen uit en het lijken net levende wezentjes! Wanneer er veel problemen zijn in het appartement, kan ik me echt een uur lang vermaken en moet ik ook op de tijd letten dat ik niet te lang aan het spelen ben! 
Ik heb vier getrouwde koppels, die allemaal kinderen hebben! Daarnaast zijn er ook heel wat verliefde stelletjes in het appartement, maar komt er ook regelmatig ruzie voor en stuk voor stuk zien alle mii-personages er enorm schattig uit! Dit spel speel ik trouwens op de 3DS
Bron

Mario Party 

Al vanaf Mario Party I speel ik dit speel. Dit was toen nog op de Nintendo 64. Hier was het allemaal nog niet zo heel mooi vorm gegeven, maar voor die tijd was het echt geweldig. Ik was als kind altijd enorm bang voor Bowser en had zelfs een paar keer nachtmerries over hem! Nu ik er als 19-jarige naar terug kijk, snap ik dat niet goed. Bowser is eigenlijk best wel schattig neergezet, alleen zijn gegrom is misschien een beetje eng en de verdrietige reacties die de andere Mario personages geven zijn denk ik hetgeen wat zo eng of naar zijn. 
Het is ook leuk dat hoe verder het spel gaat, hoe meer veranderingen er in zitten. Er zijn nu al verschillende personages bijgekomen die je kunt zijn. Ooit begon het spel met slechts 6 personages: Mario, Luigi, Wario, Peach, Yoshi en Donkey Kong. Inmiddels is Mario Party 10 voor de Wii-U pas uitgebracht en zijn er al meer dan het dubbele aantal personages waar je uit kan kiezen om het spel mee te spelen. 
Bron


Ik vind het ook super dat je dit spel met meerdere mensen kan spelen, gezellig met je vriendinnen, vriend of broertje in mijn geval. Samen met Luuk en mijn broertje heb ik het al heel wat keren gespeeld en ook vrij lang achter elkaar. Op mij werkt dit spel echt verslavend. Ik vind de bordspellen leuk, want ik hou wel van competitie. Ik wil altijd de meeste muntjes hebben. De sterren maken me niet zoveel uit. Die heb je wel nodig om het spel te winnen, maar ik ga altijd voor de bonussterren: de meeste minigames winnen en de meeste muntjes verzamelen. 
De minigames zijn heel verschillend in alle 10 de games en de makers weten ook altijd weer hele leuke, originele minigames te verzinnen. De een moeilijker dan de ander. Zelf heb ik Mario party 10 nog niet gespeeld, want deze bezit ik helaas nog niet. Ik hoop binnenkort wel. De andere 9 delen heb ik allemaal in mijn bezit; De eerste 3 op de Nintendo 64, 4 tot en met 7 op de Game Cube en 8 en 9 heb ik op de Wii. Mijn favoriete deel is Mario Party 4, omdat deze nog lijkt op de eerste drie versies, maar dan met moderne en mooiere graphics, vormgeving en opties. De delen erna wijken af van de eerste vier spellen. Dit vind ik erg jammer, want de eerste vier delen zijn naar mijn mening het beste, maar ik snap dat de makers voor vernieuwing gekozen hebben. 


The legend of Zelda 

Mijn laatste favoriete game is The Legend of Zelda. Mijn vader is fan van deze games en speelde dat al toen ik klein was. Ik keek dan wel eens mee. Toen vond ik het er leuk uitzien, maar was het allemaal nog te moeilijk en werd er veel te veel gepraat en snapte ik er niets van. Het spel is volledig in het Engels en als klein meisje begreep ik dat nog niet. Pas toen ik wat ouder werd en Engels kon, ben ik me echt voor het spel gaan interesseren. Er zijn verschillende games uitgebracht van The Legend of Zelda serie. Mijn favoriet is The Legend of Zelda, Ocarina of Time. Deze verhaallijn vind ik het mooiste en het spel is het beste naar mijn mening. Deze heb ik origineel op de Nintendo 64, maar inmiddels is hij ook verkrijgbaar op Game Cube en 3DS. 
Samen met mijn vriend Luuk ben ik ook momenteel bezig in Ocarina of Time. Je kunt dit spel eigenlijk niet met z'n tweeën spelen, want je kun maar één controller gebruiken. Wij wisselen gewoon steeds af. Alle makkelijke dingen doe ik en alle moeilijkere dingen, zoals Ganondorf verslaan, doet Luuk. 
Andere Zelda spellen heb ik ook met mijn broertje gespeeld. Samen is het toch net iets makkelijker dan alleen. Deze spellen zijn pittig en bieden wel uitdaging. Je bent er niet zo vrij in als de bovenstaande spellen die ik genoemd heb en een stuk makkelijker zijn. Het duurt ook wel even voor je de Zelda games hebt uitgespeeld. Het vereist concentratie en ook wat denkwerk. 
BronWat is jouw favoriete game? 


Reacties

  1. World of warcraft, Legue of Legend, Burn-out en natuurlijk ook Zelda zijn mijn favoriete games. Alleen heb ik tegenwoordig niet zoveel tijd meer om te gamen, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super blog, leuk geschreven :) Op dit moment zijn mijn favoriete games Heroes of the storm en Diablo 3.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!