Create It Your Way TAG

Vandaag ga ik weer een tag voor jullie doen. Sowieso ben ik echt dol op tags en vond ik het wel weer leuk om er eentje te kiezen. Deze tag vond ik op de blog van Teske en ik vond hem zo leuk dat ik hem heb overgenomen, daarom ga ik deze tag ook invullen. Ik vind dat je hier heel creatief mag zijn en dat je veel je eigen ingeving mag geven, wat ik enorm leuk vind! Iedereen die deze tag ook leuk vindt is natuurlijk ook vrij om deze over te nemen!


1. Als je een geurkaars zou mogen verzinnen, hoe zou die dan ruiken? 

Misschien een geur die naar gras ruikt als het pas gemaaid is. Ik vind vers gemaaid gras zo lekker ruiken dat het van mij wel in een geurkaars zou mogen. Wat ook lekker is is de geur van regen. Als het buiten net heeft geregend, dan krijg je soms zo'n grote walm over je heen, doordat het tijdens het regenen een beetje benauwd is geweest en daar ontstaat een geur uit. Die geur vind ik ook echt heel lekker. Dus ik denk een geurkaars met de geur van vers gemaaid gras waar regen op gevallen is!


2. Als je een kleur nagellak zou produceren, hoe zou die er dan uitzien?

Er bestaan al heel veel soorten kleuren nagellak. Het meeste is denk ik al uitgevonden. Wat ik vroeger altijd een hele mooie kleur nagellak vond was de parelmoerkleurige nagellak van mijn moeder en die kom je niet vaak meer tegen in winkels, dus daarom zou die nagellak van mij wel weer terug mogen komen en zou ik die kleur gaan produceren, omdat het me heel erg aan vroeger doet denken. Het is niet te opvallend en staat ook best chique!

3. Als je een beautyproduct kon maken, waarvoor zou het dan zijn?

Duidelijk voor het gezicht en dan tegen glimmende zones. Mijn voorhoofd glimt bijvoorbeeld als een gek op foto's. Altijd zit er wel een witte stip op mijn voorhoofd, mijn neus of wangen en het zou heel erg fijn zijn als je dat met een crème kan wegwerken. Ik heb namelijk best een vettige huid als het om mijn gezicht gaat en heb nog geen goede crème gevonden die goed dekt en het er minder vettig eruit laat zien, daarom zou dit mijn beautyproduct zijn als ik er eentje mocht maken!


4. Als je een boek zou mogen uitgeven, waarover zou je dan schrijven? 

Een boek uitgeven is een van mijn grootste dromen en daarom weet ik natuurlijk al precies waar ik over zou gaan schrijven. Ik hou er niet van om in een soort genre te blijven. Vaak is schrijf ik romantische thrillers, waarin de hoofdpersoon vaak nog omliggende problemen heeft. Ze wordt bijvoorbeeld gestalkt, maar kan ondertussen ook nog gezeur hebben met haar ouders, aan de drugs zijn, zwanger zijn, depressief zijn of heel onzeker over zichzelf. Ik hou van variatie en afwisseling. De ene keer moet het heel spannend of zielig zijn en de andere keer heel erg romantisch en lief of juist heel lachwekkend. Het speelt zich gewoon in het heden af en ik probeer altijd iets van mezelf erin te stoppen, maar ook bepaalde eigenschappen of gedachtes waarin de meeste mensen zich wel mee kunnen identificeren! 

5. Als je een film zou maken, wie zouden daar dan inspelen en waar zou het over gaan? 

Nou als ik een film zou maken en ik heb eerst mijn boek uitgeven van de vorige vraag, dan zou het dus een boekverfilming worden van mijn eigen boek! Ik ben dan heel benieuwd hoe het beeld in mijn hoofd wordt omgezet naar een film en natuurlijk kan ik daar zelf dan ook bij helpen tijdens het maken! Wie daarin mee mogen spelen is een lastige vraag. Stiekem zou ik dan wel Tom Felton willen vragen. Hij speelt Draco Malfoy in Harry Potter. Een geweldige acteur en hij ziet er goed uit! Hij zou dan de goodguy in de film mogen spelen, het vriendje van de hoofdpersoon. De hoofdpersoon zelf is bij mij vaak een meisje en ik denk dat het wel leuk is als Emma Watson die rol op zich neemt, want ze is een hele knappe jonge dame en een zeer goede actrice die een geweldige mimiek heeft. Verder zou ik ook nog acteurs als Anne Hathaway, Ben Stiller en Leonardo Di Caprio vragen voor de wat oudere rollen in de film! Zij behoren ook tot mijn favorieten!

6. Als je een winkel gaat beginnen, hoe zou die eruit zien en wat zou je gaan verkopen? 

Wat een grappige vraag, want toen ik op vakantie was kwamen ik en mijn familie vaak langs leegstaande pandjes en grapten we erover dat we daar onze eigen bedrijf zouden beginnen! Ik denk dat wanneer ik een winkel zou beginnen ik een kleine, knusse zaak wil, waar ik zelf kleding ontwerp en verkoop. Ik kan niet mooi tekenen en al helemaal niet naaien, maar daar zijn vast mensen voor de vinden die mijn ideeën op papier kunnen zetten. Ik vind dat er tegenwoordig te weinig kleding is naar mijn smaak en ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd van wat ik wel zou willen dragen, maar wat gewoon nergens te vinden is, omdat hij bijvoorbeeld niet in de mode is, dat ik het liefst mijn eigen kleding zou ontwerpen!

7. Als je een robot zou maken, wat zou die dan kunnen?

Het huishouden! Lekker origineel, maar niet heus. Het lijkt me alleen zo praktisch! Nooit meer zelf je bed opmaken, stofzuigen, dweilen, ramen zemen, stoffen of wc's schoonmaken, dat doet de robot allemaal voor je. Dat is toch gewoon handig? Als je na een lange schooldag of werkdag thuiskomt en die robot helemaal voor niets je huis heeft schoongemaakt. Weer een zorg minder!

8. Als je zelf een dier zou mogen fokken, hoe zou het eruit zien en waar zou het leven? 

Een kruising tussen een ijsbeer en een hond. Mijn twee lievelingsdieren. Dan ziet het eruit als een ijsbeer, maar dan blijft hij ter grootte van een hondje en heeft het ook het karakter van een hondje. Ideaal, want dan heb je geen grote ijsbeer in je huis die je kan aanvallen, maar een kleine ijsbeer met het karakter van een hond. Zou dat dan niet enorm lief zijn? Oh en natuurlijk heeft hij dan ook de behoeftes van een hond, niet dat je opeens allemaal sneeuw en ijs in je huis moet zetten, omdat het beestje anders niet kan overleven.

9. Als je een schoolvak zou mogen toevoegen, wat zou je daar dan leren?

Nu ik van de middelbare school ben en terugkijk op die periode had ik destijds eigenlijk het meeste behoefte aan een vak waar je leerde omgaan met de puberteit. Bij biologie kreeg je dat allemaal wel een beetje bij seksuele voorlichting, maar dat vond ik niet genoeg. Vaak ging dat meer over de algemene dingen, maar ik had juist meer de behoefte om er meer over te weten. Niet alleen over lichaamsveranderingen en hormonen, maar bijvoorbeeld ook lessen over verliefdheid, ruzie met je ouders, groepsdrang, onzekerheid, persoonlijkheid en vriendschappen. Veel moet je zelf ontdekken, maar het zou fijn zijn geweest als je een soort survivaltips zou krijgen, net zoals in de "Hoe overleef ik"-serie van Francine Oomen. Mensen die van lezen houden en van dat soort boeken hebben dat gelezen, maar er zijn ook mensen die een bloedhekel hebben aan lezen en deze tips zijn misgelopen, want zelf heb ik er wel echt iets aan gehad. Dit vak zou je dan van de brugklas tot aan de derde klas moeten krijgen naar mijn idee!

10. Als je een drankje zou kunnen creëren, waar zou dat dan naar smaken?

Het zou iets heel zoets zijn, maar wel een gezond drankje met zo min mogelijk suiker en zoetstoffen. Ik bel dol op aardbei, ananas en perzik, dus misschien iets in die trant? Een ananasperzikaardbeien sapje? Het moet er in elk geval heel kleurrijk uitzien en aantrekkelijk om te drinken. 

11. Als je een ijssmaak zou mogen verzinnen, welke smaak zou dat dan zijn?

Misschien dat heel erg veel mensen dit heel smerig gaan vinden, maar er zullen vast ook mensen zijn die het helemaal met me eens zijn. Een ijsje dat smaakt naar garnalen! Dan niet garnalen die net uit de zee komen en nog rauw zijn, maar die wel op de juiste manier zijn klaargemaakt in de juiste smaak. Dat lijkt me zo enorm lekker! Er moeten dan ook kleine garnaaltjes door het ijs. Het lijkt een hele smerige combinatie, maar ik zou zo benieuwd zijn naar hoe garnalenijs dan zou smaken. Ik kwam op dit idee, omdat ik graag garnalen eet!

12. Als je je eigen droomhuis zou mogen ontwerpen, hoe zou dat er dan uitzien en waar zou het staan? 

Mijn droomhuis is in de victoriaanse stijl. Een beetje een Pippi Langkous huis, dus kleurrijk met een veranda en ik zou er ook graag nog een garage bij hebben waar mijn auto dan in kan staan. Het huis hoeft niet gigantisch groot te zijn, maar wel knus, gezellig en toch genoeg ruimte voor minstens vier personen. Van binnen moet het ook kleurrijk zijn, elke kamer heeft een andere kleur, misschien een beetje pastelkleuren, daar zit ik nu aan te denken. Het zou dan staan in België aan de kust, want ik had het er laatst nog over dat ik daar graag oud wil worden, omdat het zo'n mooie plek is!

Bron: victoriaans huis


Hoe ziet jouw droomhuis eruit en waar zou het staan? 


Reacties

  1. leuke tag! ik ga hem zelf ook invullen, maar dan voor een andere site. mijn droomhuis ziet eruit als een kleine boerderij en dat zou in een weiland staan of een klein dorpje!
    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!