Mona toetjesfeest in Utrecht

Het merk Mona bestond dit weekend 20 jaar. Om dat te vieren organiseerde Mona het grootste toetjesfeest ooit in Europa! Een goede gelegenheid dus om een wereldrecord te verbreken! Mona probeerde het wereldrecord "Zoveel mogelijk mensen tegelijk toetjes eten" te verbreken! Of dat gebeurt is en wat er allemaal te doen was lees je in deze blog! 

Gratis toetjes? Ik moet daarheen!

Via dit filmpje:
Kwam ik erachter dat er in Utrecht een toetjesfeest werd gehouden wegens het 20-jarig bestaan van Mona en om en record te verbreken! Meteen sprak me dit aan, want ik ben echt dol op de pudding van Mona en als er iets gratis is, dan ben ik meestal wel van de partij! Meteen keek ik op de website van Mona of het event nog niet vol zat en gelukkig kon ik me nog aanmelden! Ik heb wat vrienden, mijn broertje en mijn moeder opgetrommeld om er samen heen te gaan. Zij waren ook meteen erg enthousiast en wilden graag mee. Ik heb ons toen opgegeven en we zijn meteen die zaterdag, op 5 april geweest!


Sfeer

We moesten wel erg vroeg weg. Op een zaterdag om half 9 opstaan is geen pretje, zo in het weekend van een tiener! Ik had het er wel allemaal voor over! Ik heb mijn vrienden opgepikt en het duurde ongeveer een uurtje voor we in Utrecht waren! Er was genoeg parkeergelegenheid en we stonden vooraan bij de ingang en dat terwijl we niet eens zo heel vroeg kwamen. Eigenlijk hadden we verwacht dat het al heel erg druk zou zijn bij aankomst, maar dat viel enorm mee! 
Na een tijdje buiten wachten, mochten we naar binnen en kregen we allemaal een polsbandje als bewijs dat je je hebt opgegeven voor deze dag en dat je erbij hoort! Wij waren als een van de eerste binnen en zaten daarom ook vooraan. Het was een grote loods, met heel veel houten tafeltjes en bankjes. In het midden stond een groot podium met een piano en het merk van Mona op de achtergrond. Het werd gelukkig wel steeds drukker! Toen we nog buiten stonden dachten we niet dat het storm zou lopen, want we hadden veel meer volk verwacht!

Zoals je ziet is de loods wel gezellig versierd! Aan het plafond hingen lampen, gemaakt van puddingbakjes. Echt heel gaaf! Zo heb je een puddingkroonluchter. Hoe mooi kan het zijn? 
Op de lange tafels stonden bekertjes, bordjes, servetjes, wat te drinken en plantjes in een puddingbakje. Zo zie je maar weer dat je je bak pudding niet moet weggooien als hij leeg is, maar dat je er hele creatieve dingen mee kunt doen, zoals een lamp ervan maken of ze als vaas gebruiken! 

Buiten een vaas en een lamp, kun je het puddingbakje eventueel ook nog als feesthoedje gebruiken, mocht je een feestje willen geven! Voor dit event had iedereen een puddingbak op zijn hoofd (gelukkig wel een lege, anders zou je al die pudding op je kop krijgen, nom nom!) en dat zag er geniaal uit! Ze waren goud en ik heb nog nooit een gouden puddingbak gezien, staat het niet mooi op onze hoofden? Nieuwste mode!
Naast je bordje lag er ook nog een lepel van Mona. Hij is rood en van porselein, breekbaar dus! We zagen op sommige tafels ook wat overleden lepels liggen. We kregen te horen dat we deze mee naar huis mochten nemen. Hoe leuk?! Dan heb ik een aandenken en kan ik voortaan met deze lepel pudding eten!


Opening door Xander de Buisonjé

Natuurlijk was er ook een bekende Nederlander uitgenodigd op dit event om het te openen. Xander de Buisonjé kwam optreden. Ondanks dat ik niet van zijn muziek houd was hij wel een gangmaker en deed iedereen in de zaal heel erg leuk mee! Je kon wel merken dat het echt een feestje was. 
De dag werd gepresenteerd door een vent in een ballonnen pak. Ik en mijn vrienden noemden deze vent "de ballonman", omdat hij door heel de zaal liep in een dom ballonnenpak, maar hij zag er wel heel feestelijk uit in zijn pak en het was een vrolijke vent. We hebben een foto van hem kunnen scoren, zie het onderste plaatje van deze drie!


Helemaal rechts, is hij niet sexy? 
Xander had ook de eer om het nieuwste toetje te proeven. Elke maand heb je van Mona wel het toetje van de maand, steeds een nieuwe smaak die er maar tijdelijk is. Dit is weer zo'n pudding van de maand! Dit keer een heel feestelijke pudding. Je kunt hem zien in het filmpje hierboven! Het heeft een soort slagroomsmaak, met abrikozensaus op de bovenkant en er zitten hele kleine stukjes winegum in, wat als confetti dient. Hij is heel erg lekker kan ik je vertellen! Xander was de eerste die het toetje proefde en hij beweerde dat hij hem erg lekker vond!


De puddingwave

Na de feestelijke opening van het spektakel werd de gratis pudding uitgedeeld. Op elke tafel werden drie soorten pudding neergezet. Het nieuwe feesttoetje, framboos en griesmeelpudding. We mochten dit nog niet opeten, want het was de bedoeling dat we eerst een puddingwave zouden doen! Dat wil zeggen dat we één voor één het bakje van de pudding verwijderen een dat alle handen na elkaar omhoog gaan. Voor het officieel was, moesten we eerst even oefenen, dus we mochten nog niet echt het bakje verwijderen. Dit deden we onder leiding van ballonman, hij legde uit wat de bedoeling was. Een persoon van de tafel moest het bakje verwijderen en de andere moesten heel hard juichen. Na een paar keer oefenen was het dan zover en ontstond er dus een puddingwave! Daar heb ik geen foto's van, maar het zag er echt heel erg leuk uit!  


Dit is de nieuwe smaak, zie je de confetti? Het record

Toen was het tijd om het record te verbreken. Zoveel mogelijk mensen moesten allemaal tegelijk een toetje eten en daar hadden we een kwartier de tijd voor. Het wereldrecord staat op 794 mensen die tegelijk een toetje eten. Ik vond het wel een gek record, want ik had er nog nooit van gehoord! Maar de toetjes waren gratis en een record verbreken vond ik ook wel vet! Dus waarom ook niet? Zodra de deksels van de puddingen verwijderd waren door de puddingwave, mocht je aanvallen! Je moest de pudding wel delen met je tafelgenoten, het was helaas niet zo dat iedereen zijn eigen grote pudding kreeg! Dus we hakten allemaal een stukje af en deden ons best om goed mee te eten en het record te verbreken! Er liepen wel wat mensen rond die voor Mona werkten, die extra pudding uitdeelden, dus je kwam niets te kort en kon altijd nog een grote, nieuwe pudding pakken!

Dit is een stukje van de nieuwe smaak! Super lekker! Zelf heb ik van alle smaken een stukje genomen!
Na een kwartier liep de ballonman weer het podium op met de mededeling dat we het record niet verbroken hebben. Zoals ik al zei stond het record op 794 en er waren 61 mensen te weinig in de zaal om het te verbreken. Dat komt vast door de lage opkomst, want er was ook geen reclame voor. Het was alleen bekend op Facebook en zelf had ik het ontdekt door het filmpje. Wel jammer dat het record niet verbroken is, maar we hebben wel gratis pudding gehad en het was een gezellige dag!


Einde

Nadat bekend gemaakt was dat het record niet verbroken was, kwam er een einde aan het feest. In totaal heeft het ongeveer twee uurtjes geduurd. Om het mooi af te sluiten viel er ook nog confetti uit te lucht en moet je eens kijken op het plaatje onderaan wat dat met onze pudding deed!  
 De zaal liep langzaam leeg en onze tafel ook! Aangezien er mensen de plantjes in puddingbakjes mee te nemen, besloten wij dat ook te doen! Er werd niet gezegd dat het niet mocht. Dus het lepeltje en een plantje in een puddingbakje gingen met ons mee naar huis toen we de zaal verlieten!
 


 Goodiebag!

Je kon er nog voor kiezen om nog even te gaan luisteren naar een vervolg van het optreden van Xander de Buisonjé, maar daar had niemand van ons echt behoefte aan! We liepen met onze plantjes lekker naar buiten toe. Daar stonden nog wat medewerkers van Mona naast een groot kartonnen bord, waar je nog iets leuks op kon schrijven! Natuurlijk heb ik dat ook even gedaan, een leuk aandenken voor zo'n event!

 

Maar dat was nog niet alles, aan het einde van de parkeerplaats deelden de medewerkers van Mona ook nog goodiebags uit! Grote, rode Mona tassen, die heel zwaar gevuld waren. Nog meer gratis spullen! Hoe leuk is dat? Eigenlijk als je erover nadenkt is het best zonde. Mona organiseert een feest, moet een loods afhuren, reclame maken, zorgen voor pudding, muziek, sfeer, attributen en goodiebags en ze hebben geen record verbroken, dat is best zonde van al het geld dat ze erin steken! Maar dat maakt ons niet uit, ik was heel blij met mijn goodiebag, net als mijn broertje en mijn vrienden! Dit is wat er in de goodiebag zat. Twee puddingen! De nieuwste smaak: het feesttoetje van slagroom en een pudding dat al het toetje van de maand is geweest, namelijk karamel banaan. Buiten dat zaten er ook wat kortingsbonnen in voor een Mona toetje in de supermarkt, waar ik helaas niets aan had, want die korting geldt alleen voor de Albert Heijn in Utrecht en er zat nog een flyer in over de toetjes. Persoonlijk vond ik het erg leuk dat we gratis toetjes kregen!Lijkt het jou leuk om naar een toetjesfeest te gaan? 

Reacties

 1. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad met Christy en Rens! Bedankt nog voor het toetje, it was delicious! Wat een geluk dat jullie er te veel hadden, zo kan deze oude snoepert er nog eentje bemachtigen, gehehe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt super gezellig en lekker!
  Jammer dat ik er nu pas van hoor, maar ik hoop dat je hebt genoten.
  Die nieuwe smaak wil ik misschien ook wel een keer proberen!
  xxx M

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!