Post

Wie kent dat gevoel nog? Je komt thuis en er liggen een aantal brieven op de deurmat, aan  jou geadresseerd. Dit gevoel maak ik af en toe nog mee. Ik heb in totaal 5 mensen waar ik regelmatig een brief aan schrijf en zij schrijven terug aan mij, dus voor mij liggen er nog regelmatig brieven op de deurmat. Voor mij is post erg belangrijk. In deze blog ga ik jullie uitleggen waarom ik zoveel waarden hecht aan brieven en post krijgen.

Persoonlijkheid

Post is voor mij iets persoonlijks. Als ik een brief schrijf aan een van mijn pen vriendinnen, staat mijn verhaal erop. Het is mijn handschrift, het is iets waar ik een tijdje aan gewerkt heb en ik maak een brief persoonlijk door hem op te fleuren. Van het saaie witte papier waarop ik mijn verhaal kwijt kan en de vragen beantwoord van de vorige brief, plak ik leuke stikkers, maak ik tekeningen met stiften en potloden, schrijf ik kleine lieve tekstjes. Als je zo'n envelop open maakt en je ziet zoiets vrolijks, dan is het toch altijd leuk om post te krijgen van iemand? Juist omdat iemand zijn best doet voor een hele mooie en leuke brief, die aan jou geschreven is. 


Anti-technologie 

Veel van mijn vrienden weten het. Ik ben tegen smartphones, tegen social media als Twitter, Facebook en Hyves. Ik wil niet zeggen dat ik tegen e-mails ben. Het is juist hartstikke handig om iemand te kunnen e-mailen, maar ook vind ik dat dat beperkt moet zijn. Ik schrijf veel liever een brief als dat ik een e-mailtje stuur. Iedereen weet dat de post een beetje aan het uitsterven is. Postbodes staken, omdat ze te weinig salaris krijgen. Mensen sturen steeds minder post, alles gaat via de mail of social media. De post verdwijnt, iets wat ik erg jammer vind. Soms voel ik me zelfs net een oude oma, omdat ik nogal vaak zeg: "Vroeger was alles beter."
Ik probeer nog zoveel mogelijk post te versturen. Het is niet gratis, zoals een e-mail wel is, maar het is wel belangrijk dat het gebeurd. Willen we eigenlijk wel helemaal moderniseren? Ik niet hoor. 

Brieven sparen 

Het klopt, ik spaar brieven! Alle post die ik ontvang gaat in een speciale doos voor al mijn brieven, kaartjes en andere herinneringen, zoals: Concertkaartjes, bioscoopkaartjes, oude foto's enzovoort. 
Ik heb al een hele stapel met brieven die mijn pen-vrienden me gestuurd hebben, ik bewaar alles en gooi niets weg. Als je dit over een paar jaar terug leest is het een mooie herinnering aan vroeger. Als ik straks vijfentwintig ben kan ik bijvoorbeeld precies terug lezen waar ik en mijn pen-vrienden mee bezig waren en wat wel voelden, deden en dachten. Bij een e-mail zou je geneigd zijn het te verwijderen, omdat je inbox anders zo vol raakt. Dan heb je toch liever een doos vol leuke brieven? Waar vind ik pen-vrienden?

Zo moeilijk zijn ze niet te vinden. Ik schrijf vooral aan mensen die ik persoonlijk ken of eens persoonlijk ontmoet heb, maar niet bij mij in de buurt wonen. Ook heb ik wat mensen online ontmoet waarmee ik begon te schrijven, omdat we elkaar weinig spraken Misschien wat riskant om mensen die je online ontmoet hebt je adres te geven en brieven te gaan schrijven, in plaats van de gesprekken voort te zetten via mail of msn, wat een stuk veiliger is, maar je moet er zeker van zijn dat je diegene goed kent. Gebruik maken van een webcam of even bellen kan verstandig zijn om te checken of diegene echt is wie hij zegt dat hij is. 
Het is natuurlijk ook handig als diegene het ook leuk vind om een brief te schrijven en er geen moeite mee heeft om postzegels te kopen, aangezien mensen daar tegenwoordig liever geen geld aan uitgeven. Als een persoon ook graag nog post zou willen versturen, kun je vrij snel mensen vinden aan wie je zou kunnen schrijven, zowel in het binnen- als in het buitenland. 


Heb / wil jij pen-vrienden? 

Reacties

  1. Het lijkt mij wel leuk om een penvriendin te hebben! Vooruit iemand uit het buitenland zou interessant zijn, er wordt zoals je zegt echt te weinig post verstuurd in deze tijd!
    goede blog hoor meaghan!

    xxx Julie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!