Mijn ervaring met het laseren van okselhaar

Een jaar geleden ben ik begonnen aan een traject om mijn oksels te laten laseren, zodat ik daar geen haargroei meer heb. In dit artikel deel ik mijn ervaring en vertel ik je alles over de behandelingen, de kosten en natuurlijk het eindresultaat. 





Klaar met okselhaar

Als ik ergens een hekel aan heb... Dan is het het scheren of harsen van okselhaar. Misschien too much information, maar mijn okselhaar groeide enorm snel. Eén dag na het scheren had ik alweer stoppeltjes en in de zomer moest ik het daarom bijna dagelijks scheren, wilde ik niet met stoppels of een bos haar rondlopen als ik een mouwloos topje droeg. In de zomer was ik er dus altijd mee bezig en als ik een keer vergeten was om mijn oksels te scheren, trok ik gerust op een bloedhete dag toch een shirt met mouwen aan, zodat mijn okselhaar niet zichtbaar was. 

Vorig jaar ging ik mij meer verdiepen in het laten weg laseren van okselhaar en kwam ik via Instagram een bericht tegen van de salon Derma-C in Dordrecht. De eigenaresse van de salon had een lange tijd een succesvolle lasersalon in Amsterdam waar ze ook verschillende bnn'ers van hun haargroei heeft afgeholpen, maar voor haar was het tijd om te settlen in de stad waar ze was opgegroeid, Dordrecht. Omdat het voor mij niet heel ver weg was en ik ook goede reviews las over de salon, besloot ik een afspraak te maken bij Derma-C. 


Eerste behandeling

Eind juli 2022 zette ik dus voor het eerst voet in de salon, dat trouwens ligt aan een prachtig weiland. Ik had een afspraak voor een gratis proefbehandeling voor het laseren van mijn oksels. Eigenaresse Charlotte ontving mij zeer vriendelijk en begon eerst met een soort intake, waarin ze uitlegde hoe het laseren van de oksels werkte. Ze vertelde bijvoorbeeld dat het per persoon verschil hoe goed het resultaat zal zijn. Mensen met donkere, dikkere halen zullen een optimaler resultaat ervaren dan bijvoorbeeld mensen met lichte, dunne haren. Ook heeft je haar een bepaalde cyclus waarin het groeit, daarom zijn er meerdere laserbehandelingen nodig, aangezien die groeicyclus doorbroken moet worden. Gemiddeld hebben mensen zo'n 6 tot 9 laserbehandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Ik vond dit zelf heel interessant om te weten. Daarna bekeek Charlotte mijn okselhaar, dat ik voor de afspraak had laten staan. Aangezien ik donkere haartjes had, zou de behandeling bij mij goed werken. Charlotte waarschuwde wel dat het haar nooit voor 100% weg zal gaan, maar dat een resultaat van 90 tot 95 procent zeker haalbaar is. 

Vervolgens was het tijd om te beginnen met de laserbehandeling. Aangezien het een proefbehandeling is, wordt slechts één oksel behandeld. Zo kun je ervaren hoe de laser aanvoelt en kun je ook direct verschil zien tussen de linkerkant (die niet gelaserd wordt) en de rechterkant (die wel is gelaserd), omdat de haargroei aan de gelaserde kant ook direct verandert. Alleen mijn rechter oksel werd dus gelaserd. Ik dacht dat het pijnloos zou zijn, omdat een laser toch alleen een soort lichtstraal is. Charlotte waarschuwde me al dat het wat ongemakkelijk kon aanvoelen. Dat was inderdaad het geval. Pijn deed het niet echt, maar prettig was het ook niet. Het voelt een beetje alsof er allemaal kleine naaldjes in je oksel prikken. Dat ongemak is gelukkig van korte duur en zeer plaatselijk. Zo voel je het echt alleen op de plek waar wordt gelaserd en zodra de laser uitgaat, trekt het alweer weg. Verder ruikt het ook een beetje verbrand, omdat de haartjes als het ware worden weggebrand. Buiten dat ervaar je geen ongemakken. Het kan nog een beetje nabranden als je vertrekt, maar bij mij viel dat allemaal ontzettend mee. 


Verschil tussen de oksels

Al heel snel na de behandeling zag ik verschil tussen beide oksels. Bij mijn rechter oksel was de haargroei echt afgenomen. Waar ik mijn linker oksel nog bijna dagelijks moest scheren, was dat bij mijn rechteroksel minder het geval en hoefde het pas na ongeveer 6 tot 7 dagen. Het leek wel alsof de haargroei van mijn rechter oksel vertraagd werd. Doordat het resultaat al meteen zichtbaar was, kon ik niet wachten om ook mijn linker oksel te laten laseren. Ik besloot daarom dat ik een volledig lasertraject in wilde gaan en dat mijn beide oksels eraan moesten geloven. De haren bij mijn rechter oksel kwamen nog wel steeds terug hoor, het was niet meteen: één behandeling en BOEM, haar weg... Maar de eerste stappen waren gezet. 

Vervolgstappen en aantal behandelingen

Vervolgens heb ik in totaal 8 behandelingen gehad (exclusief de gratis proefbehandeling). Dit is verspreid over een periode van een jaar. In augustus 2022 kreeg ik dus mijn eerste echte behandeling en op 1 augustus 2023 heb ik mijn voorlopig laatste behandeling gehad. Het is namelijk niet gemakkelijk om de haargroei te doorbreken en tussen de laserbehandelingen moet daarom een ruime tijd zitten. We begonnen de eerste twee behandelingen met zes weken ertussen, maar breidden dit daarna uit naar zeven, acht en op het laatst zelfs negen weken tussenpauze. 

De behandelingen zelf duurden ook steeds maximaal 5 minuten, omdat het alleen om mijn oksels ging. Dat is natuurlijk een vrij klein gebied. Het leuke aan de behandeling was, dat je aan het begin verschil merkt. Net week nadat je oksels zijn gelaserd, vallen de haartjes die groeiden eruit en zijn je oksels weer kaal voor een tijdje. Daarna ontstaat er weer haargroei. Na een aantal behandeling merk je ook dat op sommige plekken meer haar zit dan op andere plekken en ontstaat er een soort gaten patroon. Dit schoor ik dan gewoon weg, want soms was dat ook nodig. Charlotte vroeg me ook wel eens om mijn okselhaar helemaal niet te scheren tussen de behandelingen, zodat ze ook goed kon beoordelen waar er nog haargroei was en waar extra aandacht nodig was. 



Resultaat

Inmiddels heb ik al ruim 2 maanden mijn oksels niet meer hoeven scheren. Eigenlijk sinds mijn één na laatste laserbehandeling ben ik volledig haarvrij! Het heeft even geduurd, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Mijn oksels zijn volledig glad en er is geen haartje meer te bekennen. Ook hoef ik niet meer druk te maken over het scheren van mijn oksels en kan ik onbezorgd mouwloze topjes en jurkjes aantrekken. Verder merk ik ook dat ik minder snel zweet onder mijn oksels, maar ik weet niet zeker of dit met de laserbehandelingen te maken heeft... 

Aangezien het niet gegarandeerd is dat het haar nooit meer terug zal komen, kan het zo zijn dat ik in de toekomst nog een keer een laserbehandeling nodig heb. Met Charlotte heb ik afgesproken het de komende tijd even aan te kijken. Bij sommige duurt het één of soms zelfs twee jaar voordat er weer haargroei ontstaat. Bij anderen kan het al binnen een half jaar zijn. Zodra ik weer haargroei merk, moet meteen een afspraak maken in de salon voor een nabehandeling. Permanent weg is het niet, maar wel voor een zeer lange tijd. We gaan het zien! 


Kosten en opties

Zoals al eerder aangegeven heb je tussen de 6 á 9 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Derma-C werkt met zowel losse behandelingen als pakketten. Ik koos voor een pakket, omdat je dan uiteindelijk goedkoper uit bent. Voor 5 behandelingen betaalde ik 150 euro en de zesde behandeling is gratis. Ook kreeg ik van Charlotte een goodiebag omdat ik een klant van haar werd. Daar zat een kaartje in voor nog eens een gratis behandeling. In totaal heb ik 8 behandelingen gehad, waarvan ik er dus 6 heb betaald en twee gratis heb gekregen. Eentje vanwege de pakketkorting en eentje vanwege het kaartje in de goodiebag. Super fijn! 

Uiteraard kun je meer laten laseren dan alleen je oksels. Eigenlijk alles waar haargroei is, kan de laser komen. Van je benen tot je bikinilijn en van je buik tot je kin. Net was je wilt. Ik heb daar verder geen ervaring mee, maar ik kan het iedereen van harte aanbevelen als je af wil van ongewenste haargroei. Oksels zijn wel het goedkoopste om te laten laseren, vanwege het kleine oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe meer het kost. Maar ik kan je garanderen, als je je echt stoort aan je haar en je wilt er vanaf, dan is het de investering dubbel en dwars waard! 

Zou jij ook gebruik willen maken van de laser?


Reacties