Music of the moment (5)

Sinds ik in mijn nieuwe huis woon, zet ik weer veel vaker een muziekje op in huis. Voorheen luisterde ik vooral muziek in de auto om mijn ouders en broertje niet te storen, maar nu is er meer mogelijkheid om muziek te draaien, zonder dat ik daar anderen mee tot last ben. De afgelopen tijd zijn er weer een aantal liedjes die bij mij op repeat staan en waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. 



Fokko - Pien 



Al jaren ben ik helemaal fan van een singer-songwriter die misschien niet heel bekend is, maar die ooit een hit had met de band Want Want. Je kent hem misschien van kip, paard, koe. Nadat de band uit elkaar ging, is de leadzanger, Fokko, solo doorgegaan en heeft hij soortgelijke muziek gemaakt als bij Want Want. Ik ben hem eigenlijk altijd wel blijven volgen en ondanks dat ik normaal niet van Nederlandstalige muziek hou, ben ik wel groot fan van Fokko zijn liedjes. De laatste tijd worden ze regelmatig hier in huis afgespeeld. Mijn favoriet is op dit moment Pien. Fokko zingt erover dat hij mensen soms niet snapt, dat hij de omgang met mensen af en toe ingewikkeld vindt. Maar hij heeft wel een vriend bij wie hij altijd terecht kan: Pien. Voor de goede orde, ik kwam er pas twee weken geleden op dierendag achter dat Fokko dus eigenlijk over zijn kat Pien zingt. Dit liedje staat bij mij regelmatig op repeat. Als groot dierenliefhebber en introvert die soms ook wat moeite heeft met mensen, is het eigenlijk een heel herkenbaar en uit het leven gegrepen liedje. 



Elvis - Return to sender



Veel van mijn lezers weten inmiddels wel dat ik een Elvis liefhebber ben. Een liedje van Elvis kan daarom ook niet ontbreken. Momenteel luister ik veel naar return to sender. Eigenlijk is dat een liedje dat ik eerst helemaal niet zo veel afspeelde, maar doordat ik nogal eens post ontvang die geadresseerd is aan de vorige bewoner van mijn huis moet ik altijd meteen aan dit liedje denken. De tekst: "return to sender, adress unknown", is dus eigenlijk ook wat ik op de enveloppen schrijf die ik ontvang. Retour afzender, want ik heb ook geen adres van de vorige bewoner doorgekregen. De post kan ik dus niet doorsturen of afgeven. Tja en als je in zo'n situatie terecht komt, dan denk je natuurlijk meteen aan het lied van Elvis Presley. 



Paramore - This is why



Wow, wat heeft het lang geduurd voordat Paramore met nieuwe muziek kwam. Er heeft vijf jaar gezeten tussen hun laatste album en hun nieuwe liedje This is why. Het is meteen een heel catchy nummer. Eerlijk is eerlijk, ik moest er wel even aan wennen. Het is heel anders dan bijvoorbeeld een liedje als Ignorance, Misery Business of Decode, maar naarmate ik het liedje vaker luisterde, hoe meer ik het kan waarderen. Volgend jaar komt hun nieuwe album uit en daar ben ik ook erg benieuwd naar.



Black eyed peas - Let's get it started


Best wel jeugdsentiment hoor dit liedje! Een tijdje geleden heb ik de Sims Urbz aangeschaft op de Nintendo Gamecube. Dat spel heb ik vroeger vaak gespeeld, maar helaas ben ik hem kwijtgeraakt. Het leek mij erg leuk om het spel weer in bezit te hebben en te spelen. Zo gezegd, zo gedaan. In het spel spelen de Black Eyed Peas een centrale rol en is hun muziek ook gebruikt op de locaties waar je sim naartoe gaat, in de laadschermen en in de kleedkamer. Ook lopen de bandleden rond in de wereld van de Sims. Enfin, door het spel raakte ik weer helemaal verstrikt in de liedjes van de Black Eyed Peas. Dit titelsong van het spel is Let's get it started en dat bleef maar in mijn hoofd zitten. De laatste tijd luister ik dus best vaak naar dit liedje. En stiekem doet het me ook gewoon denken aan vroeger, toen er nog TMF bestond en ik de videoclip keek van dit liedje. 


DNCE - Cake by the ocean



Dit liedje staat meestal op tijdens het opruimen of het dweilen van de vloer. Dat houdt de energie erin! Daarbij vind ik de lyrics van het liedje wel echt heel leuk en grappig. In eerste instantie begreep ik ook niet helemaal wat ze met bepaalde stukjes bedoelden. Het zet je ook wel even aan het denken. Desondanks vind ik het een luchtig liedje dat ik de laatste tijd dus vooral tijdens huishoudelijke taken opzet en gezellig begin mee te dansen!



Grease - Grease is the word


Door het recente overlijden van Olivia Newton John, die Sandy speelde in de film Grease, werd ik geprikkeld om weer wat vaker naar de liedjes van Grease te luisteren. Uiteraard heb ik de klassiekers zoals de Grease lightning en you're the one that I want ook wel weer opstaan, maar ik merk toch dat ik het meeste neig naar Grease is the word. Het is de opening van de film en waarschijnlijk niet eens het populairste liedje, maar bij mij blijft hij in mijn hoofd hangen. Sowieso brengen de liedjes van Grease me echt terug naar de tijd dat ik in groep 7 zat en voor het eerst deze klassieker zag. 


DI-RECT - 90's kid


Ik ben geboren in 1996 en ik denk dat ik iets te laat ben geboren om echt bewust een 90's kid te zijn. Ik kan mij veel meer herinneren van de zero's. Toch voel ik me wel aangesproken door dit liedje en kan ik mij wel vinden in de tekst. Ik vind het echt leuk dat DI-RECT hier een liedje over heeft gemaakt en dat het zo goed past ook bij de vrijheid en de onbezonnenheid die je als kind had. En het heeft ook wel wat nostalgisch, zo terugkijken op je kindertijd dat alweer voelt als een eeuwigheid geleden. 



Welke liedjes luister jij momenteel veel?






Reacties

  1. Leuke liedjes! Bij Paramore heb ik echt jeugdsentiment van vroeger. Ik was ook helemaal weg van de meer emoliedjes als misery business. Het grappige is dat het nieuwe liedje weer mooi aansluit op het soort muziek dat ik nu graag luister. Alsof de muziek met je meegroeit. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grease doet mij ook echt denken aan vroeger! Leuk dat je dat nu zo vaak luistert. Ik luister vooral naar k-pop en electro, niet echt hele populaire muziek.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!