10 cadeau ideeën voor je vriendje

Elke jaar blijft het lastig. Wat zal ik eens voor mijn vriend kopen? Hij heeft alles al! Wanneer Luuk jarig is koop ik standaard een cadeautje voor hem, maar ook als er iets speciaals gebeurt (zoals je propedeuse halen, afstuderen, zomaar, kerstmis etc.) moet je soms een cadeautje ergens vandaan toveren. Waarschijnlijk hebben meerdere meiden hier last van. Ik heb nu al 3 jaar ervaring met cadeautjes voor een man kopen en ik wil mijn beste tips op een rijtje zetten. Luuk wordt van deze cadeautjes altijd wel blij, dus misschien jullie vriendjes ook wel! De cadeautjes variëren in prijs, dus voor elk wat wils! Ook zijn niet alle cadeautjes even standaard en zijn ze niet per se smaakgebonden, zo kun je het cadeau ook echt overwegen als je nog op zoek bent!








1. Een horloge

Persoonlijk vind ik een horloge een item waar welke man wel wat aan heeft. Sieraden bij mannen vind ik vaak niet mooi (op trouwringen na), maar een horloge kan een outfit van een man echt afmaken! Je hebt natuurlijk allerlei soorten horloge's uit verschillende prijsklasse, dus genoeg keuze. Je kunt een horloge kiezen dat helemaal past bij de stijl en de smaak van je vriend. Je kunt voor een luxe horloge gaan als je wat meer te besteden hebt, maar bij een kleiner budget zijn er ook genoeg leuke horloges! Je zou dit cadeautje zelfs met een knipoog aan je vriend kunnen geven, als op tijd komen nu niet bepaald zijn sterkste punt is. Door zijn horloge heeft hij geen excuus meer om te laat te komen!



2. Een portemonnee

Een ander leuk cadeautje voor een man is een portemonnee. De meeste mannen dragen hun portemonnee meestal in hun broekzak, waardoor deze sneller slijt dan wanneer je hem in je tas stopt, zoals wij dames doen. Net als met het horloge kun je variëren in het soort portemonnee. Kies je voor een duurder merk of een merkloze portemonnee? Allebei is het prima natuurlijk, afhankelijk van je budget! Om het  cadeautje op te leuken, kun je er een foto van jullie samen instoppen, want sommige portemonnees hebben zo'n doorzichtig vakje, waar dat goed zou kunnen. Ook kun je zelf heel erg leuk coupons maken die je in de portemonnee kunt stoppen. Op deze coupons kun je dingen zetten als:

Geldig voor:

  • 20 minuten massage
  • Op een filmavond mag jij de film kiezen
  • Ontbijt op bed 
  • Je favoriete maaltijd wordt vandaag gekookt
  • Een knuffel
  • Striptease
  • Dineren in jouw favoriete restaurant 
Kijk op deze site voor inspiratie voor de coupons die je kunt maken!




3. Elektronica

Dingen als koptelefoons, games (of gameconsoles bij een groter budget), hardware, software en telefoon(accessoires) doen het ook goed bij de mannen. Is jouw vriend ook verknocht aan elektronica? Luister dan gewoon goed wat hij nodig heeft. Waar zeurt hij regelmatig over? Het zou handig zijn als ik .... zou hebben voor mijn telefoon of computer. Speel daar dan slim op in! Vrouwen zijn over het algemeen niet zo thuis in elektronica, maar door je te verdiepen in welk merk je vriend vaak koopt en te luisteren naar wat hij nodig heeft, kom je al een eind! Wedden dat hij dan mega blij is als jij voor hem iets koopt, waar hij al langere tijd behoefte aan had?




4. Kleding

Iets wat mijn vriend elk  jaar weer nodig heeft, is kleding. Luuk is niet zo'n fan van shoppen. Hij wil er goed uitzien, maar echt naar de winkel daarvoor gaan, is niet aan hem besteed. Vandaar dat ook kleding het elk jaar weer goed bij hem doet. Meestal koop ik kleding via Zalando, Jack and Jones en H&M voor hem. Truien, shirts, broeken, schoenen, ondergoed, overhemden, alles is mogelijk! Het voordeel hiervan is dat je zelf makkelijk een budget kunt bepalen en dat jij ook zijn kleding mag uitkiezen naar jouw smaak (rekening houdend met die van hem). Dus beide een win-win situatie! Let wel op dat je de kledingmaat van jouw vriend weet, als je online shopt of de stad in gaat. Dit voorkomt dat je de verkeerde maat meeneemt. Kies ook voor items en kleuren die je vriend vaker draagt en waarvan je weet dat hij ze mooi vindt of dat ze hem goed staan. Als kleding een cadeautje is, is het geen goed idee om met kleding te experimenteren, want dat kan ervoor zorgen dat het hem niet staat of dat het zijn smaak niet is. Dan moet je het terugbrengen en als je het al een tijd geleden gekocht had, kan dat niet eens meer. Kies dus wel voor veilige items!




5. Een uitje

Wat het ook altijd goed doet is een uitje. Dit kun je heel kleins, maar ook groots aanpakken. Een uitje kan zijn dat je samen gaat dineren in zijn favoriete restaurant, een strand- of boswandeling gaat maken, dat je een nachtje een hotel pakt of een heel weekend weggaat. Je kunt samen naar een museum waar hij heen wil, naar een theatervoorstelling als jullie van entertainment houden of een dagje spa doen als jullie daarvan houden. Een dagje pretpark of dierentuin zijn ook altijd leuk Genoeg keuze en variatie! Een uitje hoeft helemaal niet duur te zijn. Wanneer je vriend in de lente of zomer jarig is, kun je samen picknicken in het park. Jij zorgt dan wel voor de hapjes en drankjes, het blijft immers een traktatie, maar je bent er wel samen uit. Wanneer je wel wat meer geld te besteden hebt, is een dagje spa of een hotelovernachting erg leuk om te boeken.

Wat leukere en originelere uitjes zijn bijvoorbeeld hem een vliegtuig laten besturen of in een ferrari laten rijden. Via verschillende websites kun je dit bestellen. Ook kunnen jullie samen een workshop doen, daar zijn er genoeg van! Ga samen taarten maken of volg een stijldansworkshop. Als dat allemaal niet aan jullie besteed is, ga dan eens een dagje naar Rotterdam en doe een high tea in de Euromast.  Daar heb je het meest mooie uitzicht! Deze dingen zijn leuk als je wat meer geld te besteden hebt.



6. Een geurtje 

Misschien is dit een wat meer standaard cadeautje, maar een geurtje is altijd fijn om te krijgen. Hij gaat er lekker van ruiken en jij profiteert van de fijne geur. Ook hier kun je weer variëren in smaak en prijs van het geurtje. Je zou er zelfs nog bijpassende aftershave, douchegel of deodorant bij kunnen kopen van dezelfde set, zo ruikt  jouw vriendje weer super lekker en kan hij er weer even tegenaan!



7. Een fotocadeau

Via onder andere Hema en Kruidvat kun je hele leuke fotocadeautjes ontwerpen: mokken, muismatten, sleutelhangers, klokken, schilderijen, kussens, t-shirts en nog veel meer dingen die je maar kan verzinnen. Een fotocadeau is erg persoonlijk. Kies iets uit wat hij leuk vindt om te krijgen en druk daar een foto op. Dit kan variëren van een muismat of voor de zoetekauw, een taart of stuk chocolade met een foto. Het leukste is natuurlijk om een foto van jullie samen op het voorwerp te laten drukken, maar je  kunt ook altijd jullie inside joke erop laten afdrukken of de mooiste vakantieuitzicht foto. Net, wat bij jouw vriendje past!
(Bron)



8. Wat lekkers!

Is jouw vriend een zoetekauw en/of dol op lekker eten? Ben jij toevallig een keukenprinses? Maak dan zijn favoriete dingen klaar! Luuk is bijvoorbeeld dol  op mijn brownies. Maak voor je vriend zijn verjaardag zijn favoriete lekkernij: brownies, taart, cake, koekjes, bonbon's, noem maar op! Zorg ervoor dat er veel liefde in zit en dat het speciaal is voor hem. Wanneer je vriend niet zo'n zoetekauw is, kun je ook zijn favoriete gerechten maken op zijn verjaardag. Jij verzorgt dan voor de gehele dag het ontbijt, de lunch en het avondeten, met natuurlijk al zijn favoriete producten en gerechten.




9. Massageolie 

Zin in iets dat meer sensueel is? Koop dan een lekkere massageolie. Deze kun je krijgen bij Holland en Barrett, maar ook via verschillende webshops. Verwen je vriend met een lekker ruikende massageolie (je hebt zo veel soorten geuren!) en geef hem een uitgebreide massage. Wedden dat hij zich dan volledig kan ontspannen? In de toekomst heb je er zelf ook nog wat aan, want met de massageolie die over is, kan hij jou een andere keer masseren. Hoera!



10. Een zelfgemaakt cadeau 

Tot slot kun je (bij een laag budget) ook heel creatief zijn en zelf een cadeautje maken voor je vriend! Zo schreef ik ooit eens 30 brieven voor Luuk. Al die 30 brieven waren voor een andere gelegenheid, dus op elke brief stond er: openen wanneer....
En dan vul je dus 30 keer in wanneer je vriend de betreffende brief mag open maken. Hierbij een aantal voorbeelden:

Openen wanneer:

  • je het koud hebt
  • je me mist
  • je jarig bent
  • het kerstmis is
  • we ruzie hebben
  • je iets leuks gaat doen met vrienden
  • je aan onze toekomst denkt
  • je een lage concentratie/motivatie hebt
  • je verdrietig bent
  • je eens goed wilt lachen 
Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken! Elke brief had ik toen leuk opgepimpt (de enveloppen horen daar ook bij) en soms stopte ik er naast een brief ook een kleine verrassing in, zoals een theezakje, wat foto's, een stukje chocolade of een klein voorwerp. 


Als brievenschrijven niet aan jou besteed is, kun je ook een memoryjar maken, met allerlei wensen, herinneringen en spulletjes erin die uit het verleden zijn of nog in de toekomst moeten gebeuren.
Wanneer je wel geld wilt besteden, maar het nog niet hebt op het moment dat je vriend jarig is, kun je natuurlijk een hele leuke tegoedbon zelf maken. Dat lijkt een beetje op die bonnetjes die je in de portemonnee kan stoppen, maar dan maak je er iets specialers van! Groter, mooier en creatiever. Op Pintrest heb je genoeg plaatjes die je daarbij kunnen inspireren. Zo geef je hem een creatief cadeau, maar kun  je het echte cadeau nog even uitstellen.

Heb jij nog leuke cadeau ideeën voor je vriendje?

Reacties

  1. Leuke ideeën! Mijn vriend is pas in april jarig, maar zo heb ik alvast wat inspiratie. Een cadeautje zelf maken is super origineel! Wat romantisch dat jij 30 brieven geschreven hebt voor je vriend. Ik ben zelf niet zo goed in schrijven, maar het is wel echt een leuk idee. En ik ga sowieso ook kleding voor mijn vriend kopen! Zo leuk om te doen is dat! Genoeg inspiratie in elk geval. Zal de blog er tegen april weer eens bijpakken!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elektronica kan ik mijn vriend ook altijd blij mee maken. Die DIY's zijn echt heel leuk! En massageolie, dat vind ik pas een goed idee! Weetik weer wat ik moet kopen voor mijn vriendje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb momenteel geen vriendje, maar dit zijn ook wel leuke cadeautjes voor gewoon een goede vriend of voor mijn broertje!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!