YouTube kanalen die ik volg (geüpdate versie)

Een aantal jaar geleden heb ik een blog geschreven over YouTubers die ik op dat moment volgde. Deze is inmiddels niet geheel meer actueel. Er zijn wat YouTubers die ik niet meer volg, omdat zij zijn veranderd of omdat ik er geen interesse meer in heb. Ook zijn sommige van die kanalen niet meer actief. Inmiddels kijk ik weer naar andere dingen dan een aantal jaar geleden en dit wilde ik met jullie delen. Wellicht kijken jullie naar dezelfde YouTubers of doen jullie hierdoor inspiratie op om bepaalde mensen te gaan volgen. 





Doctor Mike 


Een tijd geleden ontdekte ik het YouTube kanaal van doctor Mike. In eerste instantie kwam ik terecht bij het filmpje: 'real doctor reacts to the serie the good doctor.' Dit filmpje klikte ik aan, omdat ik een groot fan ben van de serie The Good Doctor en ik wilde weten of alle medische dingen die in de serie gebeuren accuraat waren. Doctor Mike gaf hier  positief commentaar op. Daarna ben ik verder gaan kijken naar zijn filmpjes en zag ik wat voor leuke man dit eigenlijk is! Hij heeft geneeskunde gestudeerd in New York en woont daar nu nog steeds in een mooi appartement. Mike laat zijn leven zien als doctor en neemt je een beetje mee in zijn leven. Hij geeft antwoord op medische vragen en doet dit op een toegankelijke manier. Hij geeft commentaar op zogenaamd 'gezonde' producten, maar hij filmt ook wat hij eet, vertelt hoe je een goede presentatie kan geven, wat voor kleding hij draagt en hoe hij sporten en een sociaal leven combineert met zijn drukke baan. Ik vind het echt een hele leuke, sociale man! Neem zeker een kijkje op zijn kanaal om meer te zien van deze knappe dokter!



Michelle Bollen 


Al een aardig poosje volg ik deze gezellige, nuchtere meid. Ze is pas vijfentwintig jaar en moeder van twee jonge kinderen. Echter is zij niet zo'n typische huismoeder die heel de dag vlogt en alleen maar met de kinderen bezig is. Ze heeft haar eigen bedrijf, werkt daarnaast ook nog in het bedrijf van haar vader, heeft een eigen webwinkel en daarnaast blogt en vlogt ze ook. Michelle is erg down to earth en ik vind haar humor ook echt erg leuk. Ze laat veel zien van haar gezinsleven, maar praat ook over verhuizen, trouwen, werk (soms in combinatie met het gezin), sport, recepten en ze maakt leuke shoplogs. Daarnaast volg ik ook haar blog bijzonderkleinwonder.nl. Hoe ik haar ben tegengekomen, weet ik niet meer precies, volgens mij via een andere blog. In elk geval sprak Michelle haar persoonlijkheid mij aan en daarom ben ik blijven plakken!


Optima Vita


Een heel ander soort kanaal dat ik volg is het kanaal van Marloes van Optima Vita. Zij is diëtiste en zij geeft advies over afvallen, aankomen, sporten en gezond eten. Zo behandelt zij bijvoorbeeld feiten en fabels over deze onderwerpen. Ook test zij verschillende producten uit, plaatst zij workouts op haar kanaal, deelt recepten en vlogt ze zo af en toe. Ik vind Marloes een hele vrolijke en optimistische vrouw. Ze komt uit Groningen, waar ook een vriendin van mij woont! Doordat ik zelf actief ben met gezond eten en leven, vind ik het heel interessant en handig om haar te volgen, omdat Marloes een echte diëtiste is en weet waar zij het over heeft. Vooral de adviezen en recepten vind ik altijd hele leuke video's, maar ook haar work-outs zijn super handig! Mocht jij ook gezonder willen leven, dan kan het kanaal van Marloes je daar op een makkelijke en toegankelijke manier mee helpen. Hierbij ook de link naar haar blog.


Lotte loves beauty 


Het beautykanaal van Lotte vind ik ook erg leuk. Ik volg eigenlijk geen beautykanalen, maar Lotte is echt een uitzondering. Ik vind dat Lotte een erg leuke persoonlijkheid heeft. Naast haar eigen YouTube kanaal is zij ook nog juf in het basisonderwijs. Het spreekt mij altijd wel aan als YouTubers heel ander werk uitvoeren naast hun YouTube kanaal, anders vind ik de wereld van de YouTuber maar zo klein. Lotte maakt video's over beauty, fashion en make-up, maar daarnaast vlogt zij wekelijks en is zij creatief bezig met haar bullet journal. Vooral haar vlogs vind ik altijd erg leuk om te zien. Ze neemt je echt mee in haar leven als YouTuber, maar ook in haar leven als juf. Ze heeft twee hele lieve honden en ook vind ik heel veel herkenning bij haar, wat ik ook belangrijk vind als ik iemand op YouTube volg. Waarschijnlijk vind ik haar om die redenen erg leuk en dat terwijl beauty mij helemaal niet zo veel interesseert. 


Jamie Oliver 


Een kanaal dat  niet mag ontbreken is een kookkanaal. Ik ben helemaal weg van Jamie Oliver. Ik heb bijvoorbeeld zijn boek  'Superfoods voor elke dag', waar ik heel erg blij mee ben en ook regelmatig uit kook. Helaas heeft een boek altijd zijn limieten, dus voor meer inspiratie, raadpleeg ik altijd heel graag Jamie zijn YouTube kanaal, waar hij met de meest lekkere, gezonde en verrassende recepten komt. Als ik even inspiratieloos ben voor het eten, dan open ik meestal dit kanaal als eerste! Jamie laat altijd op een makkelijke en toegankelijke manier zien hoe je een goede en heerlijke maaltijd kunt bereiden. Jep, groot fan hier!'Superfoods voor elke dag'superfoods


DogScientist 


Via Dumpert.nl kwam ik ooit eens een keer een filmpje van een hond tegen die een puzzel moest oplossen. Ik ging op zoek naar deze hond en het bleek dat hij zijn eigen YouTube kanaal heeft. Hondje Albert, vernoemd naar Albert Einstein, moet allerlei lastige puzzels oplossen in ruil voor snoepjes en brokjes. Dit zijn allemaal kleine experimentjes die het baasje van Albert met hem doet. Zelf vind ik dit erg leuk om te zien en verbaas ik mij erover hoe slim honden kunnen zijn! In de filmpjes wordt vaak getoond hoe Albert eerst moeite heeft met het oplossen van de puzzel,  maar na wat training heeft hij het door. Ook is er soms een uitlegvideo, over hoe het baasje Albert heeft getraind tot het oplossen van de puzzel. Erg leuk om eens te kijken, zeker als je van dieren houdt!



Yoga with Adriene

Sinds begin maart doe ik bijna dagelijks aan yoga. Voor die tijd heb ik een aantal pogingen tot gedaan, maar het frustreerde mij dat ik niet lenig was en dat veel filmpjes niet echt voor beginners waren. Op een gegeven moment wilde ik het toch weer proberen en ontdekte ik het kanaal van Adriene. Zij maakt yogafilmpjes die je heel makkelijk mee kunt doen. Vaak is het enige wat je nodig hebt een matje en af en toe een kussen. Volgens mij hebben de meeste mensen dit wel in huis! Adriene leert je op een gemakkelijke manier yoga aan. Je zithouding, ruggengraat en lenigheid zal geheid verbeteren als je yoga met haar doet. Ze neemt soms wat lastige poses en houdingen aan, maar het geeft niet als dat (nog) niet lukt. Ze stelt je gerust en zegt altijd: 'find what feels good!' Als het vandaag niet lukt, probeer je het morgen weer opnieuw. Het gaat bij Adriene niet om de perfecte yogahouding, maar om het gevoel dat je bij yoga krijgt.
Zelf vind ik dat prettig om te horen, aangezien ik heel perfectionistisch ben en eigenlijk meteen precies dezelfde houding wil aannemen als Adriene. Dat hoeft niet! Met veel oefenen en tijd lukt het vanzelf.
Ooh en voor degene die ook yoga willen doen, maar bang zijn dat het Engels niet verstaanbaar is, dat valt reuze mee. Aan het begin moet je even wennen aan de yoga-taal, maar op een gegeven moment weet je alle namen van de poses die je kan aannemen! Easy peasy! 


Andere kanalen die ik nog wel volg 

In deze blog  staan nog een aantal kanalen die ik nog steeds volg. Zo kijk ik nog steeds met plezier naar de filmpjes van Ik Vrouw Van Jou, MaymoProud2bMe en Kelly Caresse. De andere YouTubers die genoemd zijn in de blog, volg ik inmiddels niet meer. Mocht jij in één van deze kanalen interesse hebben, dan raad ik je aan om die blog ook eens te bekijken, voor meer inspiratie! 


Welke YouTube kanalen volg jij? 


Reacties

  1. Die dokter Mike is inderdaad heel erg knap! Wat een leuke man! <3 Ik ben een aantal filmpjes van hem gaan kijken en ben echt enthousiast geworden! Ik ga hem ook volgen. Verder vind ik zelf het kanaal van Optima Vita ook erg leuk voor gezonde voeding en haar sportvideo's zijn echt top! Ik zit zelf niet heel veel op YouTube verder. Voornamelijk luister ik muziek, maar er zijn geen mensen die ik echt wekelijks volg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doctor Mike lijkt me nu al leuk! Ik ga zijn kanaal snel eens bekijken. Ik volg zelf Optima Vita en Ik Vrouw van Jou ook heel graag. Van Lotte Loves Beauty heb ik ook weleens een video gezien en ik vind haar ook echt tof. Mijn favoriete kanalen zijn verder 2WMN, Sarah Rebecca, Dit gebeurt er als, Annic ten Duis en Sanny zoekt geluk :) Oh ja, en Vera Camilla heeft soms ook heel mooie video's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik volg ook IkVrouwVanJou en Lotte Loves Beauty! Optima Vita kende ik nog niet, maar ik denk dat ik zeker eens een kijkje op haar kanaal ga nemen. Dogscientist lijkt mij ook wel erg leuk om eens te bekijken. Zelf volg ik ook een aantal YouTube-kanalen erg graag, bijvoorbeeld DisforDazzle, StukTV, Monica Geuze, Boncolor, Tasty en PewDiePie, daar kan ik ook erg van genieten. Allemaal ook erg divers qua persoonlijkheid, maar ik hoe wel van afwisseling.
    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!